Уровень заболеваемости гриппом и ОРВИ на Харьковщине низкий

21.03.2017 13:56   -
Автор:
Щотижня на Харківщині хворіють від семи до дев'яти тисяч мешканців. Наразі рівень захворюваності на грип та ГРВІ, у порівнянні з початком епідеміологічного періоду, знизився у три рази, говорять в Харківському лабораторному центрі. 
 
Тетяна Карлова завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень 
 
Перевищення епідпорогу, тобто порогового рівня, не відмічається в жодному районі області й по місту Харкову. Найвищими були показники захворюваності, за підсумками останнього тижня, у Дергачівському районі, де показник склав 591 особу на 100 тисяч населення і найнижчий показник був у місті Первомайськ, де показник захворюваності склав 9 осіб на 100 тисяч населення.
 
Грип А вже відійшов, говорить Тетяна Карлова. Наразі циркулює грип В, парагрип та RS-віруси. Захворюваність на грип В протікає легше, на відміну від вірусу грипу А, проте ускладнення від нього теж є. У групі ризику ті, хто має проблеми із серцево-судинною системою, хворі на цукровий діабет. 
 
Тетяна Карлова завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень
 
На сьогодні ситуація зберігається, скажімо так, рівень захворюваності характеризується, як низький, але розслаблятися й послабляти нам всі заходи профілактичні і протиепідеміологічні не варто, тому що багато ще районів на території області зберігають таку ситуацію, як незначне перевищення середньосезонних показників захворюваності у окремих вікових групах, так і вцілому по районах.
 
Щодо летальних випадків від грипу, то таких за період епідсезону в Україні зареєструвати двадцять п'ять, з них шестеро-це діти. Харківської області у цьому списку немає.