Уряд відкрив пункти пропуску в аеропортах і дозволив в’їзд іноземцям

12.06.2020 15:56   -
Автор:
Авіасполученню старт. Відтепер в Україні відновлено роботу пунктів пропуску та контролю в аеропортах. Також забезпечено можливість перетину кордону іноземними громадянами. Відповідне рішення було прийнято Кабінетом міністрів України.
 
Владислав Криклій міністр інфраструктури України 
 
Продовжуємо поступово відновлювати нашу авіацію. Сьогодні Уряд своїм рішенням відкрив пункти пропуску в аеропортах України та дозволив в’їзд для іноземців, які не є громадянами країн зі значним поширенням COVID-19 і не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів.
 
За словами міністра, такі зміни дадуть змогу відновити роботу підприємств авіаційного транспорту і налагодити міжнародне повітряне сполучення. Дане рішення є плановим, зазначив Владислав Криклій. Воно безпосередньо пов’язане з відновленням міжнародного пасажирського авіасполучення в Україні з 15 червня. 
 
Владислав Криклій міністр інфраструктури України 
 
Прерогатива у відкритті кордонів залишатиметься для країн з розвиненим туристичним напрямом і сприятливою епідеміологічною ситуацією. Ми поступово відкриваємо небо, але безпека та захист наших громадян залишаються в пріоритеті.
 
Щодо безпеки українців розповів і міністр охорони здоров’я Максим Степанов. За його словами, для в’їзду іноземців в Україну, їм буде необхідно мати страховий поліс. Також розглядається питання тестування приїжджих на коронавірус.  
 
Максим Степанов міністр охорони здоров'я України 
 
Що ми пропонуємо спільно з міністерством інфраструктури, – це ввести "червону" і "зелену" зони. "Червона" – країни, в яких епідситуація гірше, ніж в Україні, "зелена" – краще. При цьому "зелена" зона не передбачає обсервацію і самоізоляцію. Крім того, розглядаємо питання тестування, але тільки виключно медпрацівниками. У той же час в обов'язковому порядку у приїжджих в Україну повинен бути страховий поліс. Всі ці питання ми допрацьовуємо.