Уряд оновив правила перетину кордону України в умовах пандемії

14.08.2020 13:06   -
Автор:
Держави зі значним поширенням COVID-19 визначатимуть лише за одним критерієм. Відповідну постанову ухвалив Кабінет міністрів України.  Всі прибулі до України з "червоної зони" зобов'язані пройти 14-денну самоізоляцію, або впродовж доби здати ПЛР-тест. 
 
Регіоном із значним поширенням COVID-19 вважається регіон, в якому показник захворюваності на COVID-19 за 14 днів на 100 тис. населення перевищує базовий рівень захворюваності.
 
Також Уряд розширив перелік осіб, яким не потрібно проходити самоізоляцію по прибуттю з червоної зони. 
 
До переліку потрапили особи, які мають негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, який проведено не більш як за 48 годин до перетину кордону, та особи, котрі здійснюють перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації.
 
Також самоізоляцію при перетині кордону України дозволено не проходити дітям до 12 років, працівникам дипломатичних представництв, транзитним пасажирам, членам екіпажів, тощо. Усі іноземці повинні мати страховий поліс, який покриватиме витрати на лікування COVID-19. Уряд переглядає перелік держав червоної та зеленої зони кожні 7 днів.