Удари по Чернігову та Одещині, допомога від Данії, активи рф для України та закон про мобілізацію – головне на ранок 17 квітня

17.04.2024 11:45   -

Зранку військова обладміністрація Одещини повідомляла про вибухи у регіоні. Також Повітряні Сили попереджали про ракетну небезпеку на Київському та Чернігівському напрямках. Міська влада Чернігова повідомила про наявність постраждалих внаслідок удару по об’єкту соціальної інфраструктури.

Протягом доби окупанти обстрілювали з артилерії та інших видів озброєння Харківську, Донецьку, Дніпропетровську, Запорізьку, Херсонську, Миколаївську, Сумську та Чернігівську області. За даними військових адміністрацій, є поранені та пошкодження цивільної інфраструктури.

Данія виділила майже 300 млн євро на допомогу України. Уряд країни ухвалив рішення виділити кошти на інвестиції в українську оборонну промисловість. Повідомляється також про виділення коштів на створення значного морського потенціалу, безпілотників і виробництво ракетних компонентів.

Канада виділить на військову допомогу Україні $1,2 млрд. За даними ЗМІ, у бюджеті держави передбачили на наступні п’ять років надати Україні летального та нелетального озброєння на 1,6 млрд канадських доларів. Загалом, канадський уряд планує збільшити військові витрати до 1,76 відсотка ВВП до 2030 року. Про це повідомило канадське медіа CP24 з посиланням на проєкт федерального бюджету на наступний фінансовий рік, який починається 1 квітня.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Країни G7 обговорюють кілька варіантів передачі Україні заморожених активів РФ. Про це заявила міністр фінансів США Джанет Єллен. Посадовиця зазначила, що західні чиновники оцінюють ризики, пов’язані з будь-яким таким кроком, включаючи російські загрози “відплати”, але висловила впевненість, що їхній вплив можна пом’якшити. І однією з найбільш перспективних пропозицій, чиновники вважають передачу країнами G7 відсотків від доходів заморожених російських активів Україні для використання їх як заставу за кредитами, або облігаціями, випущеними для допомоги Україні.

На Харківщині запровадили додаткові обмеження електропостачання. Про це повідомили в “Харківобленерго”. Зазначається, що в області окрім погодинних відключень уведено додаткові обмеження електропостачання для усунення наслідків аварійної ситуації.

Ухвалений в цілому закон про мобілізацію опубліковано на офіційному парламентському виданні «Голос України». Напередодні Президент України Володимир Зеленський підписав документ. Закон набуде чинності через 1 місяць. Потім буде 60 діб, щоб уточнити свої дані в ТЦК, ЦНАП або в електронному кабінеті.

ОСТАННІ НОВИНИ