Учебники нового формата для Новой украинской школы

27.08.2019 14:26   -
Автор:
Харків одне із перших міст України, де освоїли випуск нових підручників. Саме у Першій столиці розташовані найбільші видавництва і дурукується 90% всіх книжок України. Наразі харківські фахівці вперше ще й запровадили і втілили на законодавчому рівні положення про використання нового формату, більш масштабнішого, що дозволяє розмістити більше інформації, з сучасним дизайном і спеціальною гнучкою і головне, полегшеною обкладинкою. 
 
Віктор Круглов геннеральний директор видавництва (м.Харків)
 
Ці підручники слугуватимуть дітям протягом 5 років і тому ми особливу увагу приділяли міцності обкладинки і вона дуже легка. Оцей підручник важить всього 265 грамів, якщо би він був у твердій обкладинці то важив би майже пів кілограмів.
 
І це не єдине нововведення. У підручниках тепер використовуються кьюар-коди, і це вже стало нормою. Фахівці переконані такий електронний додаток – це сучасний шлях української освіти.
 
Марина Корнієнко співавтор підручника для другокласників
 
QR-код – це не є реклама, це та додаткова інформація, яку можуть отримати діти. Тим більше, що за допомогою кьюар-коду і електронних додатків можна будувати шлях, за яким буде навчатися кожна дитина. Дати складніший матеріал чи навпаки доступний для різних дітей у класі, це дуже зручно, якщо є багато матеріалу, тим більше, що він якось стуктурований на зовнішньому носії. 
 
І плюси тут не тільки для роботи вчителів, а й для самих учнів. Тому кьюар-коди тепер можна побачити у підручниках і робочих зошитах і для початкової школи. 
 
Віктор Круглов геннеральний директор видавництва (м.Харків) 
 
Дитина може навести мобільний телефон або гаджет і зараз в підручнику вони можуть дивитися навчальний мультик, можуть проходити навчальні онлайн тести, можуть дивитися відео. Це паперова книга поєднана з електронним додатком.  Ми теж перші в Україні це робимо і дуже приємно, що діти і вчителі це оцінили.
 
Зараз у вільному доступі є електронні версії паперових підручників, але видавці працюють над створенням саме електронних підручників і це, переконані, і є новим напрямком друкарства навчальної літератури. Кажуть, створили вже 16 електронних книжок для 1,2,5,6 і 11-го класів. От тільки не готові сказати коли вони побачать світ, оскільки з цим повинні визначитися у Міністерстві освіти.