У Харкові з‘являться спеціальні пункти обігріву. Як вони виглядатимуть і де знаходитимуться (відео)

24.10.2022 19:30   -

Холоди наближаються. А Харків продовжує готуватися до найскладнішої зими. Зокрема, в місті планують розгортати пункти обігріву. Вони поділятимуться на три типи. Зігрітися можна буде у спеціальних наметах, на зупинках-укриттях – загалом побудують близько 20 бетонних споруд, що вміщають до 50 людей, а також – у школах. Усі ці пункти, акцентує мер Ігор Терехов, ще й необхідно оснастити певним обладнанням.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Бо, якщо буде знеструмлено й не буде джерела електропостачання, то ми повинні перейти чи на дизель-генератори чи, можливо, твердопаливні котли. Чи, можливо, є такі кухні на дровах.

У Харкові вже мешкає понад мільйон людей. І ця цифра постійно збільшується, каже Ігор Терехов. Допомогти такій кількості громадян без допомоги світових організацій не вдасться. Тож деякі питання вирішуватимуть разом із міжнародними партнерами.

ЮЛІЯ СТЕФАНЮК ЛІДЕР УКРАЇНСЬКОЇ МІСІЇ WORLD CENTRAL KITCHEN
Сьогодні ми отримали інформацію від пана мера і його команди, де плануються точки обігріву й в яких місцях, де немає опалення. Ми маємо пропрацювати цей запит, розуміючи наші можливості.

Ігор Терехов додав, що пункти обігріву розташовуватимуть у залежності від потреб людей, а також – густоти заселення районів. До прикладу, в центральній частині наразі проживає значно менше людей, ніж на околицях.