Спортивні новини Харкова | 12.03.2024

12.03.2024 18:47   -

У чемпіонаті України з волейболу у чоловічій Суперлізі стартував плей-офф. “Юридична Академія” відкрила перший раунд ігор на виліт
протистоянням до двох перемог із тернопільськім ВК “Поліція охорони – Динамо”.

Регулярний турнір суперники завершили на четвертому та п’ятому місцях відповідно, але харків’яни набрали на 7 очок більше. Хоча у плей- офф попередні заслуги та турнірні досягнення не мають значення, “юристи” були фаворитами і цей статус підтвердили вже у першому матчі, розгромивши “динамівців” у трьох партіях – 25:17, 25:18, 25:17. Найрезультативнішим гравцем зустрічі з дванадцятьма очками став капітан “Юраакадемії” Віталій Сухінін.

8 пунктів переможцям приніс догравальник Микита Арбузов. Другий поєдинок. “Юаракадемія” могла закрити серію та готуватися до півфіналу, для “Поліції охорони-“Динамо”- це була остання можливість затягнути харків’ян у третій матч. Ілюзії “динамівців” харків’яни розвіяли дуже швидко, вигравши стартову партію з перевагою у 8 очок. Революції не сталося і в наступному сеті, який підопічні Сергія Коваленка взяли з рахунком – 25:16.

Зануривши тернопільських волейболістів у стан “гроггі”, “юристи” у третій партії остаточно оформили перемогу – 25:14. 3:0 – у матчі, 2:0 – у серії. Найкращу результативність у складі харківської команди показав Богдан Татаренко- 13 очок. Арбузов і Сухінін набрали 10 і 8 відповидно. У півфінальній серії плей-офф, яка розпочнеться 28 березня, “Юраакадемія” зіграє з переможцем регулярного чемпіонату – клубом “Прометей” із Дніпра. В іншій парі силами поміряються “Житичі-Полісся” (Житомир) та “Епіцентр-Подоляни” (Хмельницька область). Для виходу у фінал необхідно виграти два матчі.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Шорт-трек – яскравий, видовищний та непередбачуваний вид спорту. Боротьба на колі завдовжки всього 111 метрів завжди проходить на грані. Мінімальний контакт, втрата контролю і все – мрія вислизає по льоду. Харківські шорт-трекісти, розгадавши секрети польських льодоварів, забрали на міжнародному турнирі у Білостоку 15 медалей. Особливо підопічні Віталія Сівака відзначилися у юніорських змаганнях. Катерина Моїсеєва та Кирило Коваленко здобули у категорії Д по чотири перемоги, показавши кращі результати на дистанціях 500, 777 та 1 000 метрів, і у багатоборстві. Моїсеєва виграла всі забіги з особистими рекордами. До речі, її категорія була наймасовішою – 50 учасниць. У
юніорській групі “Е” успіху досяг Макар Міхно, який став триразовим срібним призером. У чоловічих льодових баталіях Ростислав Леонтенко заробив чотири “срібла”. Він фінішував другим на дистанціях 500, 1 000 і 1 500 метрів, і посів друге місце у багатоборстві. Лідери харківського шорт-треку Данило Федоренко, Світлана Репецька та Мирослава Селюкова у Білостоку не змагалися, а наприкінці цього тижня братимуть участь у чемпіонаті світу, який пройде у нідерландському Роттердамі.

Українські боксери не змогли здобути жодної олімпійської ліцензії на першому світовому кваліфікаційному турнірі, який завершився в італійському Бусто-Арсіціо. Зазнали невдачі і обидва харківські учасники змагань. Чемпіон світу Юрій Захареєв поступився в 1/16 фіналу у
вагової категорії до 71 кг колумбійцю Ранхелю Александеру роздільним рішенням суддів- 2:3. Сергій Горсков програв стартовий бій у
першій важкій вазі представнику Еквадору Кастільйо Торресу Сезару. Всього за путівки на паризьку Олімпіаду боролись 12 українських спортсменів- по 6 чоловіків та жінок. У кожної поразки свої причини. Хтось програв закономірно, комусь просто не вистачило боксерського щастя, а хтось не зумів переконати суддів у своїй перевагі. А в боксі роль “людського чинника” досить велика. Другий світовий кваліфікаційний турнір пройде з 23 травня по 5 червня у столиці Таїланду – Бангкоку.

На чемпіонаті України з вільної боротьби серед юнаків не старше п’ятнадцяти років, який проходив в Ужгороді, і який був відбірним на чемпіонат Європи, харків’яни вибороли 3 медалі. Дістатися фінальних сутичок і відповідно розжитися золотом або сріблом їм не вдалося, але у поєдинках за “бронзу” вони проявили себе з кращого боку. Ілля Кирияненко піднявся на третю сходинку п’єдесталу у вазі до 52 кілограмів. Він виграв три втішні зустрічі, а у бронзовій дуєлі також достроково “розібрав” львів’янина Олександра Цирулика. Кирияненко оформив технічну перемогу у другому періоді, набравши на десять балів більше – 12:2. Іван Голубоцький став бронзовим призером у вазі до 62 кг, Гліб Набока- до 68 кг. У загальнокомандному заліку чемпіонату України U15 з вільної боротьби збірна Харківської області посіла 7 місце.

ОСТАННІ НОВИНИ