Спортивні новини Харкова | 06.04.2024

06.04.2024 14:18   -

Найтитулованіший жіночий футбольний клуб України “Житлобуд-1” офіційно перейменований у “Металіст 1925”. Десятиразовий чемпіон, одинадцятиразовий володар Кубка країни, учасник Ліги чемпіонів УЄФА – це була красива та велика історія.

Під новою назвою харківська команда розпочала другий етап національної першості і здобула вже 2 перемоги з двох можливих. Обидві – в гостях. “Колос” підопічні Володимира П’ятенка здолали у Ковальовці з мінімальним рахунком – 1:0, «Ладомир” розгромили, забивши 7 м’ячів. Три – у першому таймі. На 7-й хвилині відзначилася Леся Ольхова, на 33-й – шикарним пострілом у “дев’ятку” перевагу подвоїла Ірина Кочнева. Незадовго до перерви Таміла Хімич била пенальті – не забила, а в компенсований час капітан “Металіста 1925” Дар’я Апанащенко зробила рахунок великим ударом зі штрафного. Після відновлення гри харків’янки не заспокоїлися. На 70-й хвилині Кочнева оформила “дубль”, на 79-й -аналогічного успіху добилася Апанащенко – 5:0. Для володимирської команди – біль, для харківської- стимул. Остаточно “розвалили” “Ладомир” Ольга Басанська та Хімич. 7:0 – Металіст 1925″ набрав 26 очок і залишився у таблиці на четвертому місці. Від “Колоса” його відділяють лише 2 пункти, “Ворскла” та “Кривбас” мають на 8 турнірних балів більше.

В гостях, як удома. На другому міжнародному турнірі зі спортивного карате “Warsaw Оpen”, який зібрав у столиці Польщі 600 спортсменів із восьми країн, харків’яни Олександр та Сюзанна Сагрунови досягли подвійного успіху. Вони стали переможцями у вікових категоріях: “14 та 10 років” відповідно.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Олександр виконав головну роль у вазі до 45 кг. Він провів на варшавських татамі чотири поєдинки. Спочатку переміг двох місцевих каратистів – 5:2 і 2:0, у півфіналі- здолав італійця – 1:0. Харківсько-польське протистояння отримало своє продовження у фінальній дуелі, в якій Сагрунов з’ясовував стосунки з Петром Левандовським. Суперник показав гідний рівень, але харків’янин був кращим, тому власне і виграв -2:0. Сюзанна Сагранова на шляху до фіналу у вазі понад 35 кг перемогла спортсменок із Польщі та Латвії із загальним рахунком – 6:2. У вирішальному поєдинку їй протистояла Олена Штанрет. Українське “дербі” вийшло цікавим та непростим для обох фіналісток. Сагрунова набрала на один бал більше – 4:3. Готував переможців до турніру їхній батько, тренер та президент карате клубу “Вагр” Рудік Сагрунов. Олександр Дудка здобув у Варшаві бронзову нагороду у вазі понад 7:6 кг, ще одна представниця Харківської обласної федерації карате Єлизавета Горбачова посіла 5 місце у категорії до 53 кг.

І перші були, і відстаючі. На командному чемпіонаті України з легкоатлетичного кросу, який відбувся у Вінниці, швидше та сильніше з харків’ян проявив себе Віталій Альохін. Він виграв юніорську дистанцію 4 км з результатом- 12 хвилин 39 секунд. Конкурувати з майбутнім переможцем
пробували киянин Артем Рибка та місцевий кросмен Віталій Ткачук, але 18-річний підопічний Валерія та Наталії Поліваних присік їх спроби, а потім втік від суперників та “рулив” забігом вже до самого фінішу. Рибку Альохін випередив на 9 секунд, Ткачука, який показав третій час, на двадцять одну. Роман Романенко став бронзовим призером у чоловічому забігу на 8 км. У загальнокомандному заліку збірна Харківської
області посіла 9 місце.

Харківські дзюдоїсти взяли 2 медалі на кадетському Кубку Європи з дзюдо у словенському Шаморіні. Ростислав Кострикін здобув “срібло” у вазі до 50 кг, Богдан Остапенко виграв “бронзу” у категорії до 66 кг. Хазар Гейдаров та Григорій Черемхов претендували на бронзові нагороди, але залишилися п’ятими у вагових категоріях до 55 та 73 кг відповідно.

ОСТАННІ НОВИНИ