Спортивні новини Харкова | 05.03.2024

05.03.2024 17:17   -

Урочистий аншлаг у залі боксу КДЮСШ “Восток”. Під дахом цієї спортивної споруди вшановували учасників міжнародної матчевої зустрічі на “Кубок мерів міст- побратимів Харкова та Познані”, яка відбулася у Польщі. Турнір проходив під патронатом Харківського міського голови Ігоря Терехова і завершився перемогою гостей – 8:5.

Боксерів та тренера команди Сергія Верходанова із цим успіхом від імені мера Харкова привітав директор Депертаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Олександр Власенко. Усі учасники матчевої зустрічі отримали Подяки департаменту та професійні подарунки. Віце-президент обласної федерації боксу Віталій Захаров особливо відзначив впевненість та самовіддачу спортсменів та побажав їм нових великих перемог.

“Кубок мерів міст- побратимів Харкова та Познані” проходив у трьох вікових категоріях: юнаки, юніори, молодь. Господарі рингу
прагнули взяти реванш за поразку у першій матчевій зустрічі та виставили найсильніший склад на чолі с двома переможцями чемпіонату світу. Але харків’яни знову опинилися на висоті, забравши на три бої більше.

Бронзовий призер молодіжного чемпіонату України Данило Крижанський представляв Харків у вазі до 67 кг. Свого суперника 16-річний вихованець КДЮСШ “Восток” переміг одностайним рішенням суддів і був визнаний найкращим боксером змагань. Ще один підопічний Сергія Верходанова- Кирило Горбунов виграв бій у вазі до 54 кг.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

У кожному з трьох раундів 13-річний харків’янин, до речі, бронзовий призер юнацького чемпіонату Європи, був сильнішим, розумнішим і точнішим, тому власне і не залишив супернику жодних шансів на успіх. Основу харківської збірної складали боксери дитячо-юнацьких спортивних шкіл “Восток” и “ХТЗ”, клубу спортивних єдиноборств “Атом”, а у вазі до 46 кг виступав вихованець Балаклійської ДЮСШ, бронзовий призер чемпіонату України серед юнаків Кирило Пшеничний. Для 14-річного учня Романа Цюпки це були перші міжнародні змагання, але відсутність досвіду не завадила йому побити польського боксера з рахунком – 5:0. Вшанування переможців “Кубка мерів міст- побратимів Харкова та Познані” співпало з ювілеєм тренера команди Сергія Верходанова, якому виповнилося 65 років. Майстер спорту СРСР, талановитий наставник – багато зроблено, чимало ще попереду.

ОСТАННІ НОВИНИ