Слідчі оприлюднили оновлену інформацію по трагедії, що сталася в селі Гроза (відео)

10.10.2023 16:24   -

Вже 53 людини. Стільки тіл ідентифіковано на місці трагедії, що сталася на Харківщині 5 жовтня у селі Гроза. Слідчі області оприлюднили обличчя всіх загиблих, тіла яких офіційно підтверджені як загиблі. Тут цілі родини. Є і діти.

І це поки це не остаточні дані по кількості загиблих, оскільки слідчі дії досі тривають. На місці правоохоронці продовжують вилучають фрагменти людських тіл, тривають ДНК-експертизи. Понівечені тіла збирають по частинам. На даний момент досліджено 135 решток тіл.

СЕРГІЙ БОЛВІНОВ НАЧАЛЬНИК СЛІДЧОГО УПРАВЛІННЯ ГУНП УКРАЇНИ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
51 загиблий рахувався на перший день. 6 поранених. Лише 28 осіб загиблих було ідентифіковано в час проведення огляду місця подій. Стан інших тіл був непридатний до ідентифікації. Всього за час розслідування до нас надійшло 22 заяви про безвісти зниклих осіб. Людей. Всі вони були нами відпрацьовані. 4 заяви не підтвердилися. Бо ми знайшли людей. 13 ми ідентифікували серед трупів. 5 рахуються безвісти зниклими станом на теперішній час. За результатами роботи слідчі та криміналісти вже ідентифікували вже 35 людей. За результатами слідчих дій – 11. За ДНК-дослідженнями по частинам тіла – 14.

Разом із роботою щодо ідентифікації тривають слідчі дії щодо тих, хто міг навести ракету на кафе та магазин в селі Гроза, де проходив поминальний обід за загиблим українським військовим, якого перепоховали у рідному селі.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

СЕРГІЙ БОЛВІНОВ НАЧАЛЬНИК СЛІДЧОГО УПРАВЛІННЯ ГУНП УКРАЇНИ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Перевірили майже всіх осіб, які були в селі Гроза. І перевірка триває і далі. Підозрюваного немає станом на зараз. Ми працюємо і далі. Надали доручення оперативним підрозділам і в перший день ми провели невідкладні обшуки, але підтвердити інформацію що хтось конкретно навів цю ракету на це місце зараз не можу офіційно. Робота ще триває.

Цю трагедію, що сталася в селі Гроза на Куп’янщині, силовики називають найбільш масовою на Харківщині за час повномасштабного вторгнення, коли одна ракета забрала життя такої кількості людей.

СЕРГІЙ БОЛВІНОВ НАЧАЛЬНИК СЛІДЧОГО УПРАВЛІННЯ ГУНП УКРАЇНИ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
На місці трагедії слідчі та криміналісти вилучили залишки ракети «Іскандер -М» і ми схиляємось до версії, що російські військові цинічно вчинили воєнний злочин і вбили таку велику кількість людей – мешканців села Гроза українців звичайних, цивільних. Жодного військового там не було.

ОСТАННІ НОВИНИ