Ситуація у Богодухові

12.10.2012 19:17   -
Автор:

Кількість хворих у Богодухівському районі зросла. Наразі їх сімдесят двоє. З них шістдесят сім дітей із семи навчальних закладів. П"ятдесят чотири особи знаходяться у лікарні. Діагноз- дизентерія. Збудником хвороби стало вершкове масло. Підприємець постачав продукт у двадцять шкіл та чотири дитсадки. Він також переніс хворобу і був рознозщиком інфекції. Наразі проводиться заключна дизенфекція.

Раїса Моісеєнко перший заступник міністра охорони здоров'я України

-Вчора і сьогодні ми відвідували лікарняний заклад. Жодного звернення батьків з приводу якихось скарг, ну такихось як чимось не забезпечені не було. Всі медикаменти за рахунок місцевої влади забезпечені на сьогоднішній день. Діти отримують планове лікування, залучена низка фахівців з обласних клінічних закладів.

Навчання  у двадцяти навчальних закладах призупинено. Поновиться у вівторок. Продукти харчування усі вилучені та знищені. Прокуратура за цим інцидентом вже порушила кримінальну справу.

Леонід Лахтюк заступник прокурора Харківської області

-Прокуратурою району вчора було порушено кримінальну справу за статтею триста двадцять п"ятою Кримінального кодексу України. Це порушення санітарних правил і норм, щодо запобігання інфекційним захворюванням…Створено слідчу оперативну групу для розслідування цієї кримінальної справи.

За цією статтею порушнику може загрожувати штраф або позбавлення волі терміном до трьох років. Ситуацію контролює Міністерство охорони здоров"я.

Євгенія Кутнова, Олег Синицький.Харьковские Известия