Систему «Розумний під’їзд» почнуть встановлювати на Нових Домах

29.03.2013 16:59   -
Автор:

Антивандальні залізні двері та домофон. На перший погляд все звичайне. Але ні – це особлива система. Саме так, за задумом конструкторів комунального підприємства "Харківміськліфт" буде виглядати вхід в "розумний під'їзд". Це система, що працює в комплексі, розповідає один із її розробників Петро Лазаренко.

Петро Лазаренко інженер-розробник системи "Розумний під'їзд"

-Этот комплекс включает в себя 4 составляющих. систему управления светом, освещение мест общего пользования, систему управлению доступом в основе её лежит домофон. Система управления лифтом и сети и оборудование центральной единой диспетчерской. Значит все эти системы работают в комплексе.

Автоматична система сама включить світло на першому поверсі і подасть ліфт. Людині варто лише піднести ключ до домофону.

Та насамперед «Харківміськліфт» – комплексне підприємство, що виготовляє всі необхідні запасні деталі і самі ліфтові кабіни. Тож у Харкова більше немає потреби купляти обладнання в країнах СНД. А це і економія бюджетних коштів, і можливість звести до мінімуму кількість ліфтів, що простоюють.

Анатолій Кандауров директор КП "Харківміськліфт"

-Городским головой поставлена задача нашему предприятию разработать такую систему, чтобы она обеспечивала и безопастность, сохранность и люди не страдали при этом. Вот наши конструкторы поработали и мы добились довольно хороших результатов в этом направлении.

Необхідно укладати договори з «Харківміськліфтом» на обслуговування міст обласного значення Харківщини, вирішили в обладміністрації. Бо, кажуть, в цілому ліфтове господарство Харківської області потребує модернізації. Багато підйомників виготовлялися за часів СРСР. Зараз, щоб їх відремонтувати, потрібно шукати запасні деталі. Та навіщо їхати за ними далеко, враховуючи, що їх виготовляє харківміськліфт. Взагалі ж ехнології та організаційні методи, які застосовує це підприємство, вже на крок випередили всю Україну. Тож заслуговують впровадження їх і в інших регіонах, зазначив віце-прем"єр-міністр Олександр Вілкул, перебуваючи вчора з офіційним візитом у Харкові. 

Анастасія Полякова