Шість років тому загинув Євгеній Кушнарьов

17.01.2013 17:50   -
Автор:

Життя швидкоплинне, поспішайте творити добро. Так часто говорив Євгеній Кушнарьов. Перший народнообраний мер Харкова, губернатор Слобожанщини. Він був не просто одним з найвідоміших, талановитих і впливових українців. Євгеній Петрович був політиком навіть не українського, а світового масштабу.

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення

-Он оставил во мне память как человек с колосальным государственным мышлением, с колосальной филисофией. Масштабы вообще его вопсприятия жизни, мира и всего того, что его окружают -  колоссальные.

Саме він допоміг відродити у Харкові будівництво метрополітену. І "Ботанічний сад" та "23-го Серпня" з’явилися на мапі харківського метро. Він створив у Першій столиці фонд підтримки молодих і талановитих. Вже шість років Євгенія Кушнарьова немає, а його справи й досі живі. Сімнадцятого січня 2007-го випадковий постріл під час полювання перервав його життя. Він загинув, коли йому було 55. Не доживши якихось два тижні до свого Дня народження.

женщина из народа

-Вся Україна осиротела без тебя. Евгений Петрович, царство тебе небесное.

На цвинтарі, де похований Євгеній Кушнарьов, пройшла поминальна панахида. Покласти квіти до його могили прийшло чимало городян. Серед них -  перші особи міста та області. Більшість з цих управлінців колись працювали з Євгенієм Петровичем пліч-о-пліч. І багато чому, кажуть, вдалося в нього навчитися.

Сергій Чернов голова Харківської обласної ради

-Главный урок и главный вывод, который мы должны сделать. В том числе и в честь его памяти: объединится вокруг его идеи, вокруг его мыслей и сегодня, каждый день доказывать и защищать свою территориальную громаду, и говорить о том, что она у нас прекрасная, здесь живут уникальные люди.

Олена Завгородня Євгеній Дроботов Харьковские Известия