Щеплення від сказу – запорука здоров’я і тварини, і її господаря

28.02.2013 18:56   -
Автор:

Валентина Карума вже сім років виховує свою собаку Найду. Її жінка знайшла на вулиці. За всі ці роки навчилася до до свого статусу "господар" ставитися відповідально – дбає про здоров"я собаки за всіма правилами.

Валентина Карума власниця Найди

-Обязательно. Делаем прививки от бешенства, от болезней.

Але не усі городяни – є такими ж відповідальними. Відсутність ветеринарних пунктів поруч із домом, кажуть, унеможливлює проведення щеплень. Мовляв, возити далеко не зручно. Особливо котів.

Ірина власниця кішки

-В транспорте с котом, он будет кричать. Вокруг тебя все обращают внимание. У нас кот улицы очень боится. Поэтому с ним куда-то ехать по городу – вообще проблема.

Але саме коти частіше хворіють на сказ, розповідають ветеринари. Тож враховуючи потрібність щеплення, господарям пішли на зустріч. У місті з одинадцятого березня курсуватимуть виїзні ветеринарні пункти. Вони приїжджатимуть прямо під вікна власників домашніх улюбленців. Це не тільки зручно, а ще і економічно вигідно. Вартість вакцини у виїзних пунктах – не більше десяти гривень, дешевше, ніж у ветклініках.

Ганна власниця кішки

-Вакцину, если делать укол кошке – это стоит денег. А там, насколько я знаю, это не дорого всё стоит. И люди, которые не имет средств поехать в ветеринарный пункт, в частную клинику сделать – то это очень удобно.

Виїзні пункти курсуватимуть містом протягом двох місяців. Їх розбиватимуть не лише біля багатоповерхівок, а й на території приватних секторів. Головне, кажуть організатори, охопити вакцинацією від сказу усіх домашніх тварин.

Юлія Шаповалова директор КП "Центр поводження з тваринами"

-Бешенство – это очень опасное и страшное заболевание, передаётся через аслюнение заражённого животного.  И любое домашнее животное может вступить в контакт. Таким образом даже обнюхавшись, и может заразиться от бродячей кошки, собаки, от представителей дикой фауны.

Тож профілактика проти сказу – потрібна. Бо від цього вірусу може постраждати не лише тварина, а й її господар. Вчасно зроблене щеплення – і біди вдасться уникнути.

Олена Завгородня