Німецькі лікарі знов приїхали до Тимошенко

28.02.2013 20:52   -
Автор:

Вона сьогодні зустрічає гостей. До екс-прем'єра Юлії Тимошенко, яка з травня минулого року, знаходиться в лікарні "Укрзалізниці" приїхали її німецькі друзі. Ті самі, які прописали їй живлющу терапію – Карл Макс Айнхойпль і Аннет Рейсхауер. Вони разом з українськими медиками півдня оглядали Тимошенко. Лише під вечір берлінські світила виходять до журналістів і кажуть, вона знову хвора.

Карл Макс Айнхойпль голова правління клініки "Шаріте"

-Зараз ми рекомендуємо прийняти до відома наступні результати. Перше – Тимошенко хвора. Друге – вона потребує продовження фізіотерапевтичного лікування. Ми наполегливо рекомендуємо його проводити в стаціонарних умовах.

На думку німців у Тимошенко по-перше спостерігається ураження корінця нерва з правого боку, по-друге, це дало вторинні фізичні наслідки – і зачіпає праву ногу, праве плече і праву потиличну частину. По-третє, у Леді Ю проявляється хронічний больовий синдром.

Аннет Рейсхауер лікар Юлії Тимошенко (клініка "Шаріте")

-В першу чергу терапевтичне лікування буде полягати в лікувальній гімнастиці. Тимошенко повинна знову навчиться самостійно пересуватися без допомоги, без опори.

Тепер на думку німецьких лікарів Тимошенко необхідно буде сісти … за тренажери. І обов'язково у лікарні.  Чому саме в ній, тут, німці не уточнюють. Українські медики іншої думки. Надати Тимошенко можливість займатися на тренажерах не відмовляються, але кажуть, тягати гантелі та отримуввати навантаження можна і в іншому місці.

Юрій Качур перший заступник Міністра охорони здоров'я України

-Мнение, что комплекс мероприятий, который связан с физическими упражнениями рекомендуемые немецкими специалистами может проводится во внебольничных условиях. К такому мнению пришла комиссия Министерства здравоохранения Украины.

Євген Педащенко головний нейрохірург України

-Те, що стосується фізіотерапевтичного лікування, яке обговорювалось не йшла мова про його продовження також,я к і про електропроцедури тому що вони можуть тільки зашкодити стану здоров"я. Про це йшла мова спільно на нашому засіданні це те, що я вам хочу сказати. Про фізіотерапевтичні мова не йшла про їх продовження, мова йшла тільки про кенезотерапію.  Про розширення фізичних навантажень.

Своє бачення терапії для Тимошенко німецькі лікарі повинні на протязі двох днів передати своїм українським колегам. Вітчизняні медики кажуть, вони прислухаються до рекомендацій.  Хоча за дев'ять місяців, що Тимошенко перебуває під наглядом німецьких фахівців покращення її стану здоровя чомусь не видно.

Ігор Бескровний