Щепити від COVID-19 у харківських поліклініках можна дітей віком від 5 до 18 років

26.01.2023 10:03   -

Протягом минулого тижня на грип та ГРВІ захворіло 1775 людей, з них 36% – діти до 17 років. І це на 41 відсоток більше ніж тиждень тому.

При цьому, за інформацією Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб, впродовж минулого тижня було зареєстровано 75 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

Ліепр-педіатр з 17-ти річним досвідом медпрактики Ольга Григор’єва каже, що коронавірус під час війни нікуди не зник, і батькам треба пам’ятати про це, в разі виявлення у дитини симптомів застуди.

ОЛЬГА ГРИГОР’ЄВА ЛІКАР-ПЕДІАТР ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ДИТЯЧОЇ ПОЛІКЛІНІКИ НОМЕР ОДИН
Зараз ми реєструємо трошечки менший випадків чим в жовтні і листопаді, наразі в нас більше грипа. Але кожна лихоманящв дитина, яка звертається до нас з лихоманкою, завжди обстежуємо на ковід. У нас достатньо екпрестестів, якщо є підстви, набираємо плр тести і відправляємо до обласного лабораторного центру. Останні всі аналізи минулого тижня були негативні і ми раді, що ковіда у нас трошечки поменшало.

Але дитячий організм дуже вразливий і у будь-якої дитини, навіть з огляду на те, що зараз у Харкові не працюють ні дитсадочки, ні школи, є ризик захворіти на коронавірус. Лікар зауважує, що як і до війни, найнадійнішим захистом залишається щеплення.

ОЛЬГА ГРИГОР’ЄВА ЛІКАР-ПЕДІАТР ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ ДИТЯЧОЇ ПОЛІКЛІНІКИ НОМЕР ОДИН
Батьки повинні знати, що треба щепитися самим, щепити всіх членів родини, ширити дітей. А зараз ми знаємо, що можна з 5 років до 18. Тому треба звернутися до свого лікаря перше за все за профілактикою. Але якщо дитина захворіла треба обов’язково звернутися до лікаря онлайн, чи очно і отримати допомогу.

Згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України, дозволено проведення щеплення дітям від COVID-19 з 5-річного віку вакциною «COMIRNATI».

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Як повідомили у Харківському міському Департаменті охорони здоров’я, в дитячих поліклініках Харкова така вакцина є і вакцинують малечу за наявності згоди батьків (або законних представників) та після огляду педіатра або сімейного лікаря. Повний курс щеплення становить дві дози з інтервалом 21-28 діб.

ОСТАННІ НОВИНИ