Сегодня – XV сессия харьковского горсовета

25.04.2012 19:45   -
Автор:

На дев"ятнадцять мільйонів гривень побільшав бюджет Харкова. Перша Столиця отримала субвенції з державного і обласного бюджетів. На сьгоднішній сесії міськради депутати визначились із пріорітетними об"єктами, що підлягають фінансуванню і розподілили надані кошти.

Тетяна Таукешева,   директор Департаменту бюджету і фінансів:

-На строительство городского кладбища по проспекту Гагарина 6,2 млн.грн., на реконструкцию набережной реки Харьков 3,8 млн.грн., кроме этого за счет средств фонда окружающей природной среды на строительство городского центра для бездомных животных 6,7 млн. гривен

Не менш важливе питання на порядку денному – кордони Харкова. Депутати затверджують проект нових меж міста. За яким, міськими мешканцями стануть жителі тринадцяти селищ: Бабаїв, Безлюдівки, Кулінічів, Комунару, Покотилівки, Циркунів, Малої Данилівки, Пісочину, Рогані та ще кількох населених пунктів. Сама ж територія Харкова розшириться на тридцять п"ять тисяч гектарів.

Тетяна Овіннікова,  директор Департаменту містобудування, архітектури та земельних відносин:

-Все эти рады провели сессии, проголосовали, поддержали предлагаемую городскую черту

Приділили на сесії депутати і увагу медичній сфері. Сторили нове комунальне підприємство "Інкомедсервіс". Яке віднині опікуватиметься ремонтом медтехніки у лікувальних закладах, друкуватиме бюлетені і надаватиме інформаційні послуги.

Володимир Солошкін,  начальник управління комунального майна та приватизації:

-Данное комунальное предприятие создается с целью создания единой информационной базы, обмена информацией и оказания более качественных услуг населению Харькова

Всього на порядку денному депутати розглянули понад півсотні питань. Призначили КП "Міськелектротранссервіс" відповідальним за організацію громадського транспорту під час Євро Чемпіонату. Вболівальники з квитками на матчі у міському транспорті їздитимуть безкоштовно. Прийняли депутати у комунальну власність дитячий садок, що перебував на балансі заводу "Світло шахтаря" і тепер планують там відкрити три групи, щоб ще шістдесят наймолодших мешканців Баварії змогли відвідувати дошкільний заклад. 

Олена Мітясова, Ігор Луханін, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия