С 1 июня в Харькове будет действовать новый тариф на квартплату

10.05.2017 13:19   -
Автор:
Більше п'яти років в Харкові не переглядалися тарифи на квартплату. За цей час всі його складові зросли у рази, зазначили у профільному Департаменті міськради на засіданні міськвиконкому. Зокрема, майже вдвічі підвищилася зарплата у комунальних працівників. А ця стаття витрат є основною в складовій тарифу.
 
Михайло Фатєєв заступник Харківського міського голови – директор Департаменту економіки та комунального майна
 
Удельный вес расходов на оплату труда и единого соцвзноса в полной себестоимости составляет более 70%. Тариф на электроэнергию увеличился в 4,6 раза. Удельный вес затрат на электроэнергию в полной себестоимости составляет 16,8%.
 
Тож, кажуть в мерії, вони вимушені були переглянути тариф на квартплату. Цей процес тривав кілька місяців, каже Михайло Фатєєв. Цифри узгоджувалися і з комунальники службами, і з городянами.
 
Михайло Фатєєв заступник Харківського міського голови – директор Департаменту економіки та комунального майна
 
КП "Жиклоемсервис" проведена необходимая процедура доведения до потребителей информации об уровне проектов тарифов, структуре, перечне услуг и обоснование необходимости их корректировки. Замечаний и предложений от жителей домов не поступило.
 
Крім того, зазначили у профільному Департаменті, новий тариф на квартплату розраховувався окремо для кожного будинку. Тож для всіх харків'ян підвищення буде різним, і коливатиметься у межах від п'яти до шістдесяти відсотків, в залежності від характеристик дому. Вартість залежить від трьох основних показників: освітлення місць загального користування, наявність чи відсутність ліфтів та кількості комунальників, які обслуговують будинок.
 
Олександр Новак секретар Харківської міськради
 
Тариф рассчитан по каждому дому отдельно. И он учитывает перечень тех услуг, которые получают жители, собственники домов, квартир.
 
Новий тариф почне діяти з першого червня цього року, повідомили під час засідання міськвиконкому.
 
Михайло Фатєєв заступник Харківського міського голови – директор Департаменту економіки та комунального майна
 
Граждане, которые проживают и будут платить за эти услуги, вправе требовать качественного оказания этой услуги. в случае, если услуга не оказывалась, то должен быть произведен перерасчёт.