Против гололёда. Дворники посыпают дорожки песчано-солевой смесью

16.11.2016 15:21   -
Автор:
Вулиця Астрономічна. Київський район. Незначне похолодання і опади цієї ночі додали роботи місцевим комунальникам. Двірники, аби не було слизько, почали посипати доріжки спеціальною сумішшю.
 
Лілія Ассон начальник дільниці №9 КП "Харківблагоустрій" Київського району
 
Мы следим за прогнозами погоды и при понижении температуры и когда возможен гололёд, у нас заготовлена песчано-солевая смесь. Песчано-солевая смесь это 95% песка и 5% соли. По нормам на метр квадратный мы расходуем приблизительно 300 грамм песчано-солевой смеси. Дворники с утра начинают посыпку смесью, посыпают возле выходов из подъездов, тротуары, пешеходные дорожки. 
 
Саме такі пропорції солі та піску дають можливість розтопити крижану кірку, додає Лілія Ассон. Та на таку практику посипання, якою користуються комунальники вже багато років, стали скаржитися харків'яни. Відповідна петиція з'явилася на сайті міськради.
 
"Предлагаю запретить сыпать соль и смеси, в состав которых входит соль, на дороги и тротуары. Такая практика имеет отрицательные последствия для природы и граждан."
 
Лілія Ассон начальник дільниці №9 КП "Харківблагоустрій" Київського району
 
Обычной солью мы никогда не посыпаем т.к. это вредно и для обуви, а так же вредно для окружающей среды. Т.к. соль сама по себе разрушает и уничтожает всю растительность. Поэтому солью сугубо мы не посыпаем, только песчано-солевой смесью. 
 
З кригою на дорогах за допомогою піщано-соляної сумішші борються в усіх містах України, додають місцеві комунальники. Такий варіант найбільш економічний, ніж ті, що використовують в деяких європейських країнах. Наприклад у Гельсінках кригу посипають кам'яною крихтою. Як зазначають фахівці, вона затримується на проїзджій частині не більше ніж півгодини – її зносить вітром, колесами автомобілів і ногами пішоходів.