ПРОФ-FEST у Харкові. Школярам презентували прості, але дуже актуальні професії (відео)

28.03.2024 18:43   -

Кулінари, будівельники, електрики, зварювальники, швачки, перукарі, візажисти і не тільки. Що собою представляють ці професії, подробиці та умови вступу. Про все це харківським школярам розповідала і демонструвала спільнота профтехосвіти в рамках ПРОФ-FESTу. Це коли навчальні заклади йдуть до школярів, аби показати свої особливості і переваги. Школярі слухали, долучались до майстер-класів і пробували себе у простих, але дуже актуальних для країнипроофесіях.

За словам організаторів, фестиваль зібрав пів тисячі харківських школярів. Все це для того, аби харківські діти залишались в місті. Бо місто покладає на них великі надії.

ЄГОР ШКОЛЯР
Дуже цікаво, тому, що можна подивитися різні спеціальності, поспілкуватись та задати запитання. Напевно більш за все – сварочні роботи. Мені це більш за все до душі.

РЕГІНА ШКОЛЯРКА
Я планую вступати до 6-го училища. Я сьогодні теж приймала участь в майстер-класі 6-го училища. Я робила пряники. Також як заплітають дівчаток. Як все це все це працює. Дуже цікаво. Та мені дуже сподобалось. Я бачу себе офіс-менеджером. Дуже хочу цим займатися, працювати в майбутньому.

СЕРГІЙ СТУДЕНТ
Я муляр. Муляр-плиточник. Я викладую щас стовбець з кірпіча. Професія мені подобається. Да, було важко. Бо у зв’язку з війною, і військового стану нашого важко займатися, бо ми не можем зараз нормально з майстрами поспілкуватися. Тому, що тут тонкості своєї роботи.

ВЯЧЕСЛАВ БІЛОПОЛЬСЬКИЙ ВИКЛАДАЧ ХАРКІВСЬКОГО ПРОФЕСІЙНОГО ЛІЦЕЮ ЗАЛІЗНИЧНОГО ТРАНСПОРТУ
У нас тут і вікторина. Можна побачити і симулятор. Це наш локомотив. Можна керувати потягом. З Харків-Пасажирський до станції Полтава-Київська. Ми запрошуємо 9-ти та школярів після 11 класу, які бажають отримати залізничні професії. Такі як: машиніст електропоїзда, машиніст електровоза, машиніст тепловоза.

ГЕННАДІЙ АМІРБЕКОВ ДИРЕКТОР ДНЗ «РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ БУДІВЕЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ»
Сьогодні 13 закладів професійно-технічної міста демонструють свої можливості і потенціал . Показують молоді, які професії можуть вони отримувати у наших закладах. Сьогодні дуже багато молоді, яка має можливість ознайомитись з нашими закладами. І ми дуже здивовані, що така кількість дітей прийшли сьогодні на наш захід. Дуже популярно серед молоді це будівельні професії. Професії пов’язані з транспортом, громадського харчування.

Зараз у Харкові працюють 13 навчальних закладів профтехосвіти. Навчають всі разом 9 десяткам спеціальностям. Згідно інформації профільного департаменту на підтримку закладів професійно-технічної освіти цьогоріч з міського бюджету буде скеровано 312 мільйонів гривень. Під час проведення проф-фесту, мер Харкова подякував педагогам та викладачам за їх працю, терпіння на відданість місту у такі важкі для Харкова та країни часи.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Це перший такий форум, який ми проводимо. Дуже важливо щоб наші діти обрали іменно ту професію, якою вони будуть перш за все пишатися. Для нас дуже важливо сьогодні, коли російські агресори, на жаль руйнують наше місто, руйнують цілі житлові квартали, руйнують енергетичну інфраструктуру міста, критичну інфраструктуру, дуже важливо, щоб ми все це відбудовували і відновлювали. І тільки завдяки Вам,- дорогі наші діти буде зроблено. Бо ми разом обов’язково переможемо. Ми разом обов’язково витримаємо всі ці виклики, які є сьогодні. І обов’язково будемо відбудовувати наше славетне місто, місто-герой Харків.

ОСТАННІ НОВИНИ