Покупай украинское – плати украинцам. Законопроект команды Радикальной партии Олега Ляшко

15.11.2018 13:46   -
Автор:
"Купуй українське – плати українцям". Законопроект депутатів Радикальної партії Олега Ляшка, який невдовзі розглянуть у другому читанні, передбачає підтримку українського виробника та пріоритет на замовлення саме у вітчизняних виробників. Під час візиту на харківський Турбоатом народний депутат від Радикальної партії Віктор Галасюк наголосив: ухвалення цього закону дозволить створити робочі місця з гідними зарплатами для українців, а бюджет – наповнити податками.
 
Віктор Галасюк народний депутат України, заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка з економічної політики
 
Тільки через розвиток власної промисловості можна підняти економіку України, тільки через розвиток власної промисловості можна подолати безробіття, еміграцію, повернути кредити МВФ, а не набирати нові.
 
Зараз влада замість того, щоб підтримувати державного виробника -  замовляє продукцію закордом. Так, за словами Віктора Галасюка, Міністр економіки "освятив" підписання меморандуму з китайською компанією на 500 мільйонів доларів для того, щоб на Дністровську ГАеС закордоний виробник постачав турбіни. Хоча їх завжди закуповували у харківського Турбоатому. Цим рішенням, каже політик. влада фактично забирає у підприємтва можливість поповнювати український бюджет та багатомільйонне замовлення у заводу. 
 
Віктор Галасюк народний депутат України, заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка з економічної політики
 
500 млн доларів – це 5 років роботи харківського Турбоатому. Це повна дурня і це державний злочин надавати державні замовлення іноземним компаніям, коли в Україні є власний виробник такої продукції. Треба підтримувати власні заводи додатковими замовленнями, а не забирати хліб, але українська влада чомусь знов і знов вирішує купувати продукцію закордоном, набирати кредитів, за які буде розраховуватися кожен з нас з вами.
 
Саме тому команда Олега Ляшка минулого року розробила та домоглася ухвалення закону, що надає розстрочку на сплату податків тим підприємствам, що займаються модернізацією чи розширенням, за що вони і отримують знижку на виплати за кредитами. Наразі необхідно ще більше підтримувати українські виробництва, запевняє Віктор Галасюк. Цієї ж думки дотримуються і представники державних заводів.
 
Олексій Черкаський перший заступник генерального директора "Турбоатом"
 
Мы как украинский производитель, конечно, заинтересованы в таком законе, потому что каждый заказ наших украинских заказчиков как Укргидроэнерго, Энергоатом, конечно же, должен оставаться в Украине. Хорошее лоббирование нашей экономики должно быть.