Податки як до війни: Уряд планує повернути довоєнні норми

20.07.2023 16:49   -

В Україні до кінця війни не підвищуватимуть податки. Хоча Український уряд планує скасувати деякі пільги, що були введені на період воєнного стану.

ДЕНИС ШМИГАЛЬ ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР УКРАЇНИ
Частково ми очікуємо, що повернення податків до довоєнного рівня відбудеться через ухвалення відповідного закону Верховною Радою з 1 серпня.

Прем’єр-міністр уточнив, що йдеться про спрощену систему оподаткування, зокрема повернення до 5% замість 2%, що було запроваджено у перші місяці війни.

ДЕНИС ШМИГАЛЬ ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР УКРАЇНИ
Інших змін, крім повернення до довоєнного рівня, до кінця війни ми не плануємо, не прогнозуємо і, переконаний, не допустимо. Податкова система буде стабілізована на тому рівні, як до початку повномасштабної агресії.

Раніше влада планувала, що скасування 2% працюватиме з 1 липня 2023 року, але парламент не встиг проголосувати цей законопроект. Тож норма про скасування 2% працюватиме з 1 серпня 2023 року.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

НОРМИ ЗАКОНОПРОЕКТУ ПЕРЕДБАЧАЮТЬ:

  • скасувати можливість для ФОП та юридичних осіб бути платниками єдиного податку ІІІ групи із застосуванням ставки єдиного податку у розмірі 2% від суми доходу;
  • скасування можливості для ФОП платників єдиного податку І та ІІ груп не сплачувати єдиний податок;
  • відновити проведення документальних перевірок: документом передбачено, що такі перевірки під час дії воєнного стану проводяться за наявності безпечного доступу до територій, приміщень та документів.

Також буде відновлено застосування штрафних санкцій, таких як порушення податкового законодавства, правильність нарахування, обчислення та сплати ЄСВ, та порядку використання РРО/ПРРО. Відновлять і перебіг строків, визначених податковим законодавством.

ОСТАННІ НОВИНИ