У Харкові затвердили нові Правила утримання домашніх тварин

30.04.2024 16:11   -
У Харкові затвердили нові Правила утримання домашніх тварин

Сьогодні, 30 квітня, на позачерговій сесії міськради затвердили правила утримання домашніх тварин у місті Харкові. Про це повідомляє Iнфосiтi.

Відповідне рішення було ухвалене з метою вдосконалення нормативно-правової бази з питань утримання домашніх тварин у Харкові та поводження з безпритульними тваринами.

Протягом 2023 року до Харківської міської ради надійшло 137 звернень громадян щодо порушень норм утримання безпритульних та домашніх тварин. Зокрема, харків’яни скаржились на те, що деякі власники тварин допускають їх самовигул та безконтрольне розмноження. Також вони не забезпечують належними умовами утримання.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Для вирішення цих та інших проблем розробили нові Правила утримання домашніх тварин. Вони посилюють відповідальність власників тварин за їх утримання, встановлюють норми площі для домашніх тварин, які утримуються в житловому приміщенні або вольєрі з урахуванням розміру тварини, тощо.

Крім того, згідно з новими правилами, власникам домашніх тварин забороняється вигулювати собак без повідця, а собак небезпечних порід (відповідний перелік затверджений постановою Кабміну), – без намордника поза межами огородженого майданчика для вигулу та дресирування собак.

ОСТАННІ НОВИНИ