Післявоєнний Харків: Що може зробити ІТ-спільнота для міста

14.04.2023 17:43   -

Нова більш прогресивна концепція Харкова як «Smart City», зародження IT-курсів для харків’ян та залучення IT-фахівців до відновлення післявоєнного міста. Ці теми стали ключовими онлайн – зустрічі мера Харкова з провідними харківськими ІТ- спеціалістами. Головне завдання обох сторін перемовин – Харків має і надалі залишатися українським ІТ- центром, і найголовніше, вважає міський голова, у Харкові повинні бути такі умови, щоб не лише харків’яни повернулися до міста, а й ІТ-сектор прагнув працювати саме тут.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Я буду звертатись до вас з проханням, щоб ви всі повертались до міста. Що всі ви працювали в місті. А моє завдання зробити такі умови, щоб ви хотіли повернутися і саме головне, щоб повернувшись у місто, відчували себе комфортно.

Яким має бути Харків та що треба змінити в першу чергу, для того, щоб іноземні інвестори охоче бажали працювати, закладається в новому генеральному плані відродження післявоєнного Харкова над яким працює команда британського архітектора Лорда Нормана Фостера. Мер Харкова закликав і ІТ- спільноту долучатися до цієї важливої для майбутнього Харкова роботи.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Місто Харків буде інвестиційно привабливим містом. Чому?! Ми будемо йти на все, щоб залучати в Харків інвесторів. Ми будемо йти на податки пільгові, що стосується бюджету міста. Ми будемо давати зелений коридори по землі, по виділенню землі і пролонгації землі. Хочу сказати, що у стратегії розвитку міста ми там стоврюємо індустріальні парки, наукові парки, ІТ-парки. Все будемо робити таким чином, щоб інвестори приходили до міста. Тому будемо розвивати і транспортну інфраструктуру , і соціальну, і комунальну інфраструктуру, і виділяти земельні ділянки і під ІТ-кластери, під індустріальні парки, під наукові. Залучати студентів. Це обов’язково. Місто повинно бути столице студентства.

Взагалі концепція така, наголосив міський голова, – після Перемоги Харків має перетворитись на найпрогресивніше українське місто. З потужною економікою, новими мікрорайонами, перспективними можливостями для кожного, хто житиме, працюватиме у Харкові і тим самим розвиватиме мегаполіс.

ОСТАННІ НОВИНИ