Пикет под горсоветом. Почему Самопомощь не захотела присутствовать на сеccии?

20.09.2017 17:36   -
Автор:
Ранок середи. Сьогодні в міській раді сесія. Та поки одні депутати йдуть працювати, інші розгортають свою діяльність з самопіару. З плакатами та стільцями вимагають впустити їх до мерії. 
 
Навіть люди в формі їх не зупиняють. 
 
- Где ваше удостоверение?
– Сейчас принесут. 
– Граждане, я задержал оборотня в погонах, пока он не предъявит удостоверения, он не работник полиции. Удостоверение, я сказал. Вы самозванец. Вызовите сюда полицию, я задержал оборотня.  
 
– Відкрийте раду!!! Невідомі особи, захопили будинок!. Ты можешь мне не комментировать. Закрыли здание на пл. Конституции,7. Здание горсовета. 
 
– Ми пишем заяву в поліцію. Кожен раз нас поліція ігнорує. 
– Які заяви!? Захоплення будівлі терористами. Які заяви. СБУ , "Альфа" сюда".  
 
І поки депутати від "Самопомічі" грали свої ролі у виставі, влаштованій для ЗМІ, в міськраді їх вже зачекалися. Навіть кликати почали – прийти попрацювати.
 
– Зателефонував тільки що пан Новак – секретар міськради, сказав, що будуть спускатися якісь люди, які нас проведуть до сесійної зали. Уже підгохив один. Він сказав, що депутатів заведуть.   
 
Проте депутати від Самопомічі цю пропозицію проігнорували. Мовляв, на засідання сесії, де в ті хвилини вирішувались важливі питання життєдіяльності міста,  без активістів заходити не хочуть.  
 
Іван Ракіч депутат Харківської міської ради 
 
– Чи надходили до вас, вашій фракції пропозиції  зі стін міської ради, щоб Вас запустити?
– Звичайно надходили. Пропонували зайти через тильні входи. Ну для мене як для депутат, це неприпустимо. 
  
Як нам повідомили у мерії, через головний вхід сьогодні не впускали через посилені заходи безпеки. Щоб попередити загострення ситуації. І головне,  не допустити подій, які розгортались у стінах і під стінами харківської міськради взимку 2014. Тоді біля мерії панував безлад. Напад та побиття тодішніх правоохоронців, спроба прориву до міської ради. 
 
Сьогодні ж цього вдалось уникнути. І всі депутати без проблем могли долучитись до роботи. Проте не всі схотіли. Просто, як показує практика, не для всіх це головне. Депутати від Самопомічі, наприклад, навіть будучи присутніми на сесіях, не бажають голосувати за стратегічно важливі питання життєдіяльності міста. Віддаючи перевагу участі в скандалах та перепетіях. Сьогоднішній мітинг – цьому підтвердження. 
 
Геннадій Кернес Харківський міський голова 
 
Поведение фракции "Самопоміч" и лично Тараса Ситенко вызывает только недовольство, я думаю, у тех людей, которые понимают, что хочет сделать Ситенко с учетом поведения своей фракции, которая ведет себя в том числе точно так же и в ВР  и они хотят это переложить сюда, в стены Харьковского городского совета. Поэтому мы желаем Ситенко, чтоб он там работал получше со своими избирателями, но эти митинги – ни к чему не приведут. 
 
І що найпарадоксальніше очільник "Самопомічі" – Трас Сітенко, який так прагне справедливості, зі своїм соратником Ардрієм Саєнком мають чималий борг перед громадаю Харкова. Так у Сітенка за використання земельної ділянки у місті з порушенням вимог земельного законодавства – понад 260 тисяч гривень боргу. А  Андрій Саєнко місту винен понад 7 з половиною мільйонів гривень. Аби змусити боржників сплатити, харківській мерії навіть довелось звернутись до феміди. А те, що Самопоміч сьогодні вкотре знехтувала своїм обов'язком – з гідністю представляти інтереси своїх виборців на засіданні сесії – це не завадило конструктивній роботі міськраді. Сьогодні було прийнято ряд стратегічно важливих питань задля розвитку Харкова.