Обстріл Харкова та Києва, атаки на Куп’янському напрямку та Зеленський про війну – головне на ранок 2 січня

02.01.2024 13:18   -

Зранку окупанти атакували Україну. За даними ДСНС, у Києві у кількох районах є пошкодження житлових будинків та об’єктів цивільної інфраструктури. Також влада повідомляє про знеструмлення та проблеми з подачею води. За даними ОВА, є кілька загиблих та десятки поранених. У Харкові є влучання у середмісті. Пошкоджено житлові будинки. Попередньо відомо про близько півсотні поранених. Удари завдавали ракетами “Кинджал”. На місцях працюють профільні служби.

Повітряна тривога у різних регіонах України тривала понад шість годин. Ворог випустив приблизно півтора десятка стратегічних бомбардувальників. Також вночі окупанти атакували дронами-камікадзе. За даними Повітряних сил ЗСУ, знищено 35 ударних БпЛА типу “Shahed”. Це всі, що були випущені по території держави, звітують військові.

Атакували також Дніпропетровську, Запорізьку, Сумську, Миколаївську, Херсонську, Донецьку та Чернігівську області. За даними військових адміністрацій, є загиблі, поранені та пошкодження цивільної інфраструктури.

Через наслідки масованої атаки по Україні є пошкодження у мережах “Укренерго”. За даними компанії, знеструмлено 250 тисяч споживачів. Дані уточнюються. Енергетики наголосили, застосування графіків відключень не планується.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Протягом минулої доби відбулося 64 бойових зіткнення. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. Українські захисники відбивають атаки на Куп’янському напрямку, біля Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Стримують ворога і на Бахмутському, Авдіївському та Запорізькому напрямках.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що його першочерговим завданням на цьому етапі війни з Росією є захист сходу. Про це повідомляє The Economist. Гарант заявив, що “першочерговим завданням у сухопутній війні буде захист сходу, порятунок цих дуже важливих міст України, сходу і півдня, Харкова, Дніпра, Запоріжжя, Херсона, Миколаєва, і захист критичної інфраструктури країни”. Зеленський наголосив, що швидкість досягнення успіху буде залежати від військової допомоги, яку Україна може отримати від своїх західних партнерів.

ОСТАННІ НОВИНИ