Общее дело

09.08.2012 11:18   -
Автор:

 

Правова реформа, впевнений обласний прокурор, це не тільки новий кримінальний чи податковий кодекс, це в першу чергу нові механізми взаємодії між громадянами та правоохоронцями. Будь-які факти: перевищення влади посадовими особами чи кримінальні правопорушення з боку міліції не варто замовчувати, впевнений Геннадій Тюрін. Найкраща зброя у боротьбі з перевертнями у погонах – оприлюднення інформації про них.

Геннадій Тюрін прокурор Харківської області

– Если в наших рядах есть такие работники, которые допускают правонарушения, то они должны нести установленную законом ответственность, и мы должны от них избавляться. Были созданы спецподразделения внутренней безопасности, в каждой областной прокуратуре и они активно работают.

Найтяжчий приклад корупції, на думку прокурора – гральні салони. Два роки існує закон, що забороняє їх існування, але правоохоронці знову і знову виявляють чергові підпільні центри азартних розваг. Тільки за півроку порушено шістдесят шість кримінальних справ, пов’язаних з незаконними гральними салонами. Але поставити крапку у цій боротьбі – не вдається.

Геннадій Тюрін прокурор Харківської області

– Одним правоохранительным органам сложно бороться. Сегодня они выявляют несколько таких игровых залов, завтра на другом месте открываются еще несколько таких. К сожалению возле каждого салона не поставишь работника правоохранительных органов.

На думку Геннадія Тюріна, найкращій інструмент протидії корупцію,– звернення громадян до прокуратури. Для цього існує кілька телефонів гарячої лінії, за якими вся інформація фіксується автоматично і стає приводом для порушення кримінальної справи.

Андрій Соловйов, Євген Карпенко. «Харьковские Известия»