Ремонт кровель

09.08.2012 11:30   -
Автор:

 

Справжнім випробовуванням для покрівлі стала нещодавня негода. На стелі у коридорах і досі патьоки. Після звернень батьків до міського голови тут взялись за роботу. Щілини, здуття – ось така покрівля зараз. Тож, в першу чергу робочі знімають старі прошарки матеріалу, паралельно з цим йде ремонт відкосів. І вже по закінченню цих підготовчих робіт піде укладання нового руберойду.

Олексій ,робочий:

– В плохом сейчас состоянии , щас вырубуем, делаем, керамзитом засыпаем, заливаем, грунтуем.

Такі роботи з ремонту покрівель ведуться не лише у школах, а й в дитсадках. Бо складна зима з сильними морозами не пройшла без наслідків. Так, навесні дала про себе знати покрівля дитсадочку номер сто двадцять чотири.

Світлана Удовікова ,завідувач господарчої частини дитсадка №124:

– Пытались сделать своими силами, вернее силами родителей, пытались помочь, но не получилось, кровля всё равно протекает, воспитатели не могут нормально уделить внимание детям, а моют полы и собирают воду.

Незручно це і для малечі. Бо в негоду вода лилася зі стелі наче на вулиці. Та тепер на даху вже майже три тижні кипить робота. Старий матеріал – знято, покрівельники роблять стяжку, грунтують поверхню, після покладуть два шари нового покриття. Матеріал сучасний, працювати з ним легко, а якість не аби яка, кажуть робочі.

Андрій Шакуров, бригадир:

– Это наплавляемое покрытие, наносится на стяжку свежую, стяжке даём отстояться, по изготовлению и утверждению самих изготовителей материал прослужит до 15 лет.

Закінчити укладання цієї покрівлі планують до кінця тижня, кажуть покрівельники. Це якщо не буде форс-мажорів з погодою. Усього цьогоріч відремонтують п’ятдесят одну покрівлю дитсадків та шкіл. Завершити ремонтні роботи мають до початку навчального року.

Анастасія Полякова, Олег Синицький. «Харьковские Известия».