Немецкие журналисты в гостях у Первой столицы

23.04.2012 18:53   -
Автор:

Німецькі журналісти зустрілись із Харківським міським головою. Головна тема переговорів – підготовка Харкова до Євро 2012. Мер відповів на усі запитання гостей. А саме за які кошти будуються об"єкти та яке майбутнє очікує на споруди по завершенні чемпіонату.

Геннадій Кернес,  Харківський міський голова:

-Что касается инфраструктуры возле стадиона, те требования, который выставили УЕФА, я имею ввиду буферные зоны, парковки, все это делается за деньги города. И гостиницы, это уже бизнес. В этом отношении проявились все инвесторы, которые вложили свои деньги, реконструировав их или построив с нуля. Но государтсвом были даны приференции:это освобождение от налога на прибыль, это компенсация процентов за привлеченные средства в виде кредитных ресурсов

Вісімдесят відсотків вкладених коштів – гроші усіх бюджетних рівнів, і лише двадцять- інвесторів, -наголосив мер. І найголовніше те, що підготовка до Євро йде спільними зусиллями. І процес цей відкритий. Після обговорення найбільш важливих питань футбольного чемпіонату, міський голова запрошує журналістів на екскурсію.

Геннадій Кернес,  Харківський міський голова:

-Я хочу вас пригласить на одну смотровую точку, чтобы вы увидели на самом деле красоту Харькова, в город который я уверен вы еще раз захотите вернуться.

Демонстрація міста захоплює гостей, але більше враження викликає відкритість та гостинність харківської влади. Геннадій Кернес запрошує іноземну делегацію до кабінета, де вирішується безліч важливих для міста питань.

Урсула Усаковська-Вольфф,  журналістка берлінської газети "Strassen Feger":

-Очень прекрасный город, я думаю больше,чем Киев. Люди супер, очень приятные и открытые. Я была здесь только три дня, но я думаю, что это будет супер.

Гості упевнені – фани повноцінно проведуть спортивне свято. Харків вже забезпечив усі умови для розміщення національних збірних під час Євро. Місто готується, як партнер УЄФА, тому гідне проведення футбольного чемпіонату – в пріоритеті. Питання, що хвилює європейців і часто згадується саме у зв"язку з наближенням євро – проблема безхатніх тварин. У місті вона частково вирішена. Через двадцять днів відкриється перший притулок для чотирилапих – це один з необхідних кроків для гуманного контролю кількості бездомних собак на вулицях. У притулку знайдуть домівку перші півтисячі чотирилапих.

Євгенія Кутнова, Ігор Луханін.Харьковские Известия