Наступну порцію снігу синоптики прогнозують ближче до вихідних

16.11.2020 12:22   -
Автор:
Листопад хоча і осінній місяць, але і сніг, і перші морози, як правило відбуваються саме у цей час. Щоправда, цьогоріч вони дещо запізнилися, зазначають харківські метеорологи, бо зафіксували новий рекорд. Тільки 11 листопада мінімальна температура повітря склала -1,5 градуси, і це був перший заморозок цієї осені у місті і він став найпізнішим в історії метеоспостережень, обійшовши 1967 рік на один день. Таким чином тривалість безморозного періоду у Харкові склала 201 день, з 24 квітня по 10 листопада. Надалі синоптики прогнозують вже холодну, у найближчі дні ще без снігу, але з мінусовою темпеатурою. 
 
17 листопада. Без істотних опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Температура повітря: вночі 5-10° морозу, вдень 1-6°.
 
18 листопада. Без опадів. Вночі – 4-9°, вдень 1-6° морозу.
 
У четвер мороз посилиться, на сході області в нічний час стовпчик термометру опуститься навіть до позначки мінус 14. Ну а вдень все ті ж мінус 1-6. А от з п"ятниці вже засніжить, але разом з тим потеплішає. 
 
20 листопада. Вдень невеликий сніг, мокрий сніг. Вночі 3- 8° морозу, вдень -3° +2°
 
21 листопада. Часом сніг, мокрий сніг. Температура повітря: вночі  0-5° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла.
 
Що ж до того якою буде зима вцілому, то за прогнозами народних синоптиків, різких змін погоди чекати не слід, зима не буде холодною, більш суттєві морози почнуться лише у другій половині грудня. В Укргідрометцентрі погоджуються і зазначають, що всі три місяці зими будуть аномально теплими, на 2 градуси вище норми. І на більшій частині території України наймовірніше триватиме посуха.