Наслідки негоди в Україні, виділення допомоги від США та ситуація в Ізраїлі  – головне на ранок 27 листопада

27.11.2023 12:10   -

За минулу добу окупанти обстрілювали Харківську, Херсонську, Донецьку, Сумську, Миколаївську та Запорізьку області. Є поранені та пошкодження цивільної інфраструктури.

За минулу добу між ЗСУ та окупантами відбулося 63 бойових зіткнення. За даними Генштабу, Сили Оборони відбили сім атак ворога на Мар’їнському напрямку, 10 — на Бахмутському і 30 — на Авдіївському. Сили оборони завдали п’ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

За даними ДСНС України, на 14 автодорогах держави перекрито рух транспорту, а у 16 областях знеструмлені населені пункти. Найскладніша ситуація в Одеській області. Там снігові перемети сягають півтора метра. До ліквідації  наслідків негоди залучені рятувальники, поліцейські, нацгвардійці, прикордонники. Працюють у більшості регіонах. Загалом на території України знеструмлено 2 019 населених пунктів у 16 областях, 1 370 вантажних транспортних засобів перебувають у місцях тимчасового відстою, відбуксовано 840 автомобілів. Рятувальники закликають водіїв уникати поїздок регіонами, де вирує негода.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Сенат США проголосує за допомогу Україні та Ізраїлю 4 грудня. Про це повідомляє видання Politico. Зазначається, що лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер планує провести голосування з приводу запиту президента Джо Байдена щодо допомоги для України та Ізраїлю вже 4 грудня. Чиновник також анонсував брифінг щодо України для всіх сенаторів, який відбудеться найближчими днями.

Ізраїль і ХАМАС можуть продовжити тимчасове припинення вогню в Газі, щоб дозволити звільнити більше заручників і полонених. Про це повідомляє Bloomberg. Всього наразі звільнено вже 58 заручників і 117 палестинських в’язнів. ХАМАС планує звільнити ще 11 ізраїльтян. Зазначається, що ввечері 26 листопада ХАМАС оприлюднив заяву в якій говориться, що він прагне “продовжити перемир’я після закінчення чотириденного періоду”.

ОСТАННІ НОВИНИ