До відновлення Харкова запрошують спеціалістів зі всього світу. Стартував конкурс

09.05.2024 14:10   -

Ще один крок задля відродження Харкова. У місті оголосили міжнародний конкурс, що покликаний відбудувати Харків. Знайти унікальні архітектурні рішення, що згодом і стануть фундаментом майбутнього Харкова.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
У рамках проєкту «Концепція Генерального плану міста Харкова» спільно з Фондом Нормана Фостера, ЄЕК ООН, компанією «Arup» та інститутом «Харківпроект» міська рада оголошує міжнародний конкурс з відновлення найбільш постраждалого району – Північної Салтівки. Основне завдання полягатиме в розробці програми модернізації пошкоджених багатоквартирних будинків з урахуванням підвищення рівня їхньої безпеки та енергоефективності, а також у створенні зручного громадського простору навколо. Запрошуємо до участі архітекторів, містобудівників, інженерів та проєктантів з усіх куточків земної кулі.

Конкурс шукає рішення, які подолають розрив між інноваційним дизайном і практичним застосуванням. Проєкти переможців не лише будуть втілені в життя, а й застосовані в інших локаціях у межах громади, зазначили ініціатори міжнародного конкурсу.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Учасники мають можливість побачити, як їхні ідеї втілюються в життя, що робить відчутні зміни у відновленні та довгостроковій стійкості Харкова. Після оголошення переможців відібрані пропозиції будуть далі розроблені в робочі проекти будівництва. Команди-переможці співпрацюватимуть із місцевими жителями на цьому етапі за фінансовою схемою. Враховуючи модульну природу бетонних панельних житлових блоків, проекти будівель були відтворені по всьому Харкову. Отже, пропозиції-переможці для обраного місця конкурсу будуть потенційно застосовні до інших житлових районів міста. Це не просто заклик до творчості, а унікальна можливість позитивно вплинути на майбутнє Харкова.

Стати учасником конкурсу, долучившись до команди провідних спеціалістів світу, можуть абсолютно всі, хто прагне залишити свою лепту у відбудові та відродженні Харкова. Кінцевий термін подачі заявок на участь у конкурсі – 12 вересня 2024 року. Всю детальну інформацію того, як стати учасником проекту, що потрібно та про умови, – на спеціальному веб-порталі міжнародного конкурсу.

ОСТАННІ НОВИНИ