“Загублені людські життя. Як з цим бути?” Ігор Терехов – про прогнози щодо війни (відео)

09.05.2024 15:28   -

Харкову потрібні сучасні системи ППО, зброя та літаки. Про це заявив міський голова в інтерв’ю  журналістам Вашингтону. Бо невистачення всього цього Україна сильно відчуває.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Необхідно нам протиповітряна оборона. Нам потрібне найсучасніше ППО і для нас це дуже важливо. Це перш за все системи, які будуть унеможливлювати доліт ракет, потім звісно, шахеди, літаки. Це дуже важливо. Це головне. Це сьогодні головне і дуже важливо. Крім цього, зараз уже, звісно, конгрес проголосував щодо підтримки України, військової . Я маю на увазі кошти, які будуть іти на озброєння. Но була така серйозна пауза і канікули. І дійсно, дефіцит цей сказався на полі бою.

Щодо питання так званих перемовних процесів, які жваво обговорюють в Європі та Америці, то, на думку мера Харкова, зараз точно немає підґрунтя для них. Та і надійність ймовірних обіцянок ворога дуже ризикована. 

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Потрібно щоб були переговорні позиції. Сьогодні їх не існує. Сьогодні дуже багато людей загинуло, дуже багато людей виїхало, розтрощено дуже багато людського життя насправді. І сьогодні суспільство не бачить ті переговорні позиції, з якою можливо було би вийти. Так і чомусь щось казати. Скільки загиблих наших військових хлопців, цивільних. І з якою метою йти на це рішення? І які гарантії потім? Які гарантії, що не прийде росія через декілька місяців чи років. Інше питання, щодо замороженого конфлікту. Воно теж не має права на життя. Заморожений конфлікт для України – це не варіант. І коли хтось каже, ось давайте будемо йти на перемовини, будемо домовлятися. А з яких позицій сьогодні можна домовлятися !? Оце питання. Захоплені території, наші українські території, розтрощені міста, розтрощені села, розтрощена енергетична інфраструктура, критична інфраструктура. Як з цим бути? Загублені людські життя. Як з цим бути? Тому дуже багато питань, на які поки нема відповіді.

Перемога, на думку Ігоря Терехова, має бути виключно з гарантіями миру в Україні, урахуванням кордонів 91 року. А сама росія – країна, що ступила загарбницькою ногою на територію України, має компенсувати все, що вона накоїла в Україні за ці вже на даний момент 26 місяців повномасштабного вторгнення. І що найголовніше, всі військові злочинці мають понести покарання. Але для цього весь цивілізований світ має бути поруч з Україною. І не на словах, а на ділі.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ми сьогодні відстоюємо демократію всього світу. Демократичні інституції і для Європи і всього світу, це занадто важливо. Я вірю в те, що ми переможемо, вірю в здравий розсудок, в те, що сьогодні ми будемо згуртовані: усі демократичні сили, усі наші партнери будуть згуртовані навколо України і ми переможемо. І це буде дуже потужний приклад і сигнал для усіх.

А щодо самих харків’ян, то на ці страшні вже більш ніж 2 роки, люди зміцнішали настільки, що про них говорить не лишень вся Україна, а й далеко поза її межами. І якраз ось те, що стало цементом у найважчі часи, вважає мер, Харків зобов’язаний зберегти й після Перемоги.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ну перш за все ми навчились бути разом. Ми відкинули все, що нас роз’єднувало і сьогодні ми одна родина  і це дуже важливо. І я дуже хочу, щоб після війни залишалися однією родиною. І тоді ми набагато сильніші. Чому навчила війна? Об’єднуватись. Відноситись один до одного, як до близьких людей. Підтримувати один одного. Ну і звісно, Харків  – незламне місто. Тут живуть мужні, сміливі люди, які до кінця будуть відстоювати своє місто. До кінця будуть відстоювати Україну.Але хочу сказати, що ми всі оптимісти, ми всі з надією і вірою бачимо майбутнє. І майбутнє України. І майбутнє нашого міста в Україні.

ОСТАННІ НОВИНИ