На Харьковщине социальные инспекторы помогать семьям выходить из кризиса

02.07.2012 20:24   -
Автор:

Понад дві тисячі дітей Харківщини виховуються у, так званих, "неблагополучних родинах". Постійні сімейні негаразди змушують їх тікати з дому. В результаті – дітлахи опиняються на вулицях, потім – у спецзакладах.

Ігор Шурма, заступник голови Харківської обласної державної адміністрації:

-Станом на 1 червня 2012 року на обліку служби у справах дітей перебуває 2 тисячі 188 дітей, які виховуються 1148 сім*ях, що опинился в складних життєвих обставинах. Із них 40 дітей зазнали психичного, сексуального та економічного знущання в сім*ї. 82 дитини залишаються самовільно без місця постійного проживання.

Аби цю сумну статистику виправити в Україні запроваджують нову посаду – соціальний інспектор. Він поєднає у собі функції соцпрацівника та дільничного міліціонера. У кожного такого інспектора буде соцкартка закріпленої за ним території. У цьому документі міститиметься вся інформація про неблагополучні родини. Завдання спеціалістів не лише перевірити – як живуть такі сім*ї. А й дійсно допомогти. Наприклад, подолати згубну звичку батьків,  або знайти для них роботу.

Михайло Добкін, голова Харківської обласної державної адміністрації:

-Там, где родители в сиолу жизненных обстоятельств. Не из-за злоупотребления алкоголем, наркотиками. Просто в силу жизенных обстоятельств опустили руки. А у них на воспитании находятся дети – в этом случаи мы должны сделать всё для того, чтобы сначало выявить такую ситуацию, а потом найти пути решения её.

Вже найближчим часом на Харківщині працюватиме понад шістсот соціальних інспекторів.

Олена Завгородня ,Андрій Соловйов, Харьковские Известия.