Голландские болельщики поблагодарили харьковчан

02.07.2012 21:32   -
Автор:

Олена Мітясова ,кореспондент:

-Харків, дякую тобі! Перша столиця настільки вразила голандських вболівальників своєю гостинністю, що ті не змогли поїхати додому не подякувавши

Свою чемність до харків"ян голандські фани висловили ось на таких жовто-гарячих бігбордах. Їх понад два десятки розмістили по всьому місту на замовлення посольства Нідерландів.  

Ян Волтерс, Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні:

-Футбольний чемпіонат відкрив Україну іноземним гостям. Голландські вболівальники повертаються на батьківщину з приємними враженнями про Україну і щасливі, що в них була така можливість відвідати її. Особливо припав до душі Харків, голландські вболівальники провели там три матчі і від людей вони просто у захваті – всі гостинні і привітні.

Оцінило посольство Нідерландів і вцілому готовність України до турніру. За Євро двадцять дванадцять виставило нам високий бал – девять з десяти. В успішності проведення футбольного свята впевнений і Президент України Віктор Янукович. Про це йдеться на офіційному сайті голови держави.
 
Віктор Янукович ,Президент України:

-Уболівальники, які приїхали з усіх країн Європи, з усього світу, отримали позитивний заряд емоцій. Вони побачили, що Україна – це сучасна європейська держава, що тут живе дуже доброзичливий народ. Я вдячний за те, що Україні була надана така велика честь – разом з Польщею організувати Євро- 2012. Його, я переконаний, ми провели на найвищому рівні.

Понад 200 відгуків від різних ЗМІ та звичайних людей, в тому числі і громадян Португалії, Німеччини, Данії та Нідерландів, надійшло і до Харківської облдержадміністрації. Їх основний лейтмотив – подяка харків"янам за гостинність та нарікання в бік політиків, які напередодні Єврочемпіонату, вводили людей в оману – що ніби то в Україні не все так добре.   

Юрій Сапронов ,заступник голови Харківської облдержадміністрації:

-Мы боялись разгула преступности, о которой нам рассказывали наши политики и в украинских городах и в Харькове в частности и т.д. и т.д.. Итог абсольтно другой. Спасибо Харькову и харьковчанам за то, что они показали настоящее лицо нашего прекрасного города.

Чемпіонат добіг кінця. І харків"яни вже за ним сумують. Особливо, кажуть люди, припали їм до душі голандські фани. Вони створили у місті атмосферу справжнього футбольного свята.

Тетяна, економіст:

-Городу не хватает этого движения, позитива, улыбок. Молодцы они конечно

Владислава, продавець-консультант:

-Было интересно, когда у нас были туристы, мы тоже почувствовали как это, когда к нам приезжают. В основном мы куда-то едем, а то к нам приехали. Было интересно понаблюдать за всем этим движением

Віддячити за дев"ять днів футбольного свята у свою чергу вирішили і харків"яни. Посеред центру міста сфотографували живе повідомлення "дякуємо за помаранчеве свято". Фото розмістили на сайті вболівальників збірної Нідерландів.

Олена Мітясова, Віктор Ноздрачов, Харьковски Известия.