На Харьковщине отметили День немецкого единства

06.10.2017 14:13   -
Автор:
У Першій столиці – пройшов День німецької єдності. На урочистому прийомі, голова харківської облдержадміністрації Юлія Світлична,  зазначилила що  цей день є святковим не тільки для німців, але й для українців.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
День німецької єдності для нас таке ж свято як і для вас. Для кожного з нас Німеччина в першу чергу це надійний друг, який в скрутну хвилину разом з нами.  Для нас це надзвичайно важливо, тому що так же як і ви ми налаштовані на дружбу, тому що український народ стоїть за правдою і справедливістю, тому що ми відстоюємо свою територіальну цілісність і ви як надійний друг допомагаєте нам на міжнародних теренах.
 
А доказ міцної і надійної дружби з Німеччиною – гуманітарні проекти, які реалізуються в Харківській області. І це не просто слова – а суттєва допомога для регіону, підкреслила глава області. 
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації 
 
Нам важливо  рухатися і дивитися в майбутнє. Тому медицина, освіта, інфраструктура і багато інших проектів, які ми сьогодні запроваджуємо з вами будуть реалізовані. Харків чекає вас, Харків  відкритий до нової співпраці і Харків є вашим надійним другом. Особистим надійним другом.      
 
Надзвичайний та Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні підкреслив, що цього року Україна та Німеччина  святкують 25-річчя встановлення дипломатичних відносин. За останні роки, відзначив посол,  Україні та Німеччині вдалося досягти значного зближення.
 
Ернст Вольфґанґ Райхель Надзвичайний та Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні 
 
Нині українці мають безвізовий режим короткострокових подорожей до країн Шенгенської зони. Я не можу уявити собі більш ефективного кроку, який би сприяв зближенню та знайомству людей. Ще один стрибок у напрямку Європи зробила Україна, уклавши Угоду про асоціацію з ЄС. Взагалі співробітництво міст Харків та Нюрнберг – це приклад, що надихає. Це одні з найактивніших побратимських відносин між німецькими та українськими містами