У Харькова может появиться город-побратим в Дании

06.10.2017 14:03   -
Автор:
Міський голова Геннадій Кернес провів зустріч із Надзвичайним і повноважним послом Королівства Данія в Україні Рубеном Медсеном. Сторони обговорили можливість встановлення партнерських відносин між Харковом та одним із міст у Данії. 
Як зазначив очільник Першої столиці, це має бути рівнозначне Харкову місто. 
 
Геннадій Кернес  Харківський міський голова
 
Харьков один из динамично развивающихся городов Украины. У нас очень большие инфраструктурные проекты в городе проводятся сегодня. Я думаю, что вы посмотрите, если у вас будет желание и время, какие мы открыли новые административные центры услуг для населения. Региональный центр открывал Президент, самый лучший на сегодня центр в Украине. Харьков – город трёх Нобелевских лауреатов. Город науки и образования. 
 
За словами посла, містом-побратимом міг би бути Орхус – друге за величиною місто в Данії, де працює багато українців і у якого поки немає міста-партнера в Україні. Крім того, Рубен Медсен повідомив, що з 6 по 14 жовтня у Харкові проходитимуть "Дні Данії-2017". 
 
Рубен Медсен Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Данії в Україні
 
Я приїхав до Харкова вперше. Вже відвідав Київ. Тут ми з певною місією, аби провести "Дні Данії в Україні". Сподіваюся, це буде сприяти розвитку наших культурних відносин. Ми хочемо познайомити харків'ян з тим як живуть наші люди. Тим більше, що в Данії живе дуже багато українців, тут у вашому місті працює три наші компанії. Можливо це звучить досить голосно, але ми вважаємо себе кращими друзями України і Харкова. 
 
Геннадій Кернес зазначив, що міська влада рада приймати Дні Данії і повністю підтримує цей культурний проект. А з появою датського міста-партнера співпраця тільки зміцниться.