Мэр Харькова не оставляет в беде ни одного нуждающегося

02.04.2020 13:40   -
Автор:
У скрутних життєвих обставинах опинилась родина Ілик: без грошей, без житла, на руках двоє немовлят. За допомогою подружжя неодноразово зверталось до різних служб – безрезультатно. Останньою краплею надії став лист до мера міста.
 
Ганна Ілик переселенка
 
Куда мы звонили, где мы обращались лично – везде нам отказали. Нам говорят: мы вам, если и сможем чем-то помочь, то приходите после карантина. А получилась такая ситуация: мы приезжаем в Харьков и оказываемся просто на улице, с двумя детьми малолетними. Нас приютила девочка, знакомая мужа, на пару дней, не больше. Но там условий нет для проживания. И вчера мы пошли в администрацию, в приемную обратились и потом написали лично Геннадию Адольфовичу, и уже через час нам перезвонили.
 
Артур Стаценко начальник управління з обслуговування містечка модульного типу
 
Вчера под конец дня было распоряжение Светланы Александровны, тоесть, ребята обратились к Геннадию Адольфовичу. И так как, людям просто негде было ночевать, то мы в экстренном порядке, против всех законов физики и карантина, нашли возможность, поселили. Но, к сожалению долго в таких условиях с трехнедельным ребенком они находиться не смогут. 
 
У модульному містечку родину за сприяння Харківської міськради розмістили тимчасово, аби було де перечекати до подальшого вирішення проблеми. Домогли їм і з побутовими речами, і з посудом, і дитяче (01608, 01609, 01612) ліжечко дістали. Аня розповідає: мешкали вони у Маріуполі, бо саме там знаходилось підприємство, на якому працював голова сім’ї, винаймали квартиру. Обидва – сироти. Тож, ковтнувши гіркого життя у дитинстві, В’ячеслав ладен був працювати з ранку до ночі, щоб забезпечити своїх двох малюків усім необхідним. Старшій донечці Катрусі, до речі – рік і 3 місяці, а синочку Матвію – лише три тижні. 
 
В’ячеслав Ілик переселенець
 
По профессии я (то образование, что дали в интернате) овощевод и коровник.Занимался своим частным бизнесом, потом прорабом на стройке, кладовщиком на складе. Нам оплачивала жилье организация, в которой я работал полностью и в связи с коронавирусом приостановились все выплаты, мы не получали ничего.
 
Заощадженнь вистачило не надовго. Родині треба було якось існувати далі, тож В’ячеслав разом з дружиною, донькою  і щойно народженим сином вирушили до Харкова, з надією, що у великому виробничому місті він швидко знайде роботу, і все налагодиться. Та не так сталося, як гадалося – через карантин працевлаштуватися чоловіку не вдалося, і сім’я залишилась без грошей, без даху над головою. В’ячеслав говорить, що намагався вирішити побутові проблеми родини самостійно. Але в ситуації, коли місто живе в режимі карантину  – це виявилось неможливим.  
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови
 
Їм ніде було ночувати і ми вирішили, що вони переночують у нашому модульному містечку, хоча там вже не дуже лагідно і дуже комфортно. А сьогодні зранку я в них була. Подивилась всі їх документи. Зв’язалася з Дергачівською адміністрацією, заступником мера Дергачів. І ми домовились посилити їх у гуртожитку, який був відремонтований капітально за гроші нашого німецького партнера, домовились відвезти туди. Відвеземо своїм транспортом. Наша автобаза медичного транспорту дала згоду відвезти їх безкоштовно, бо в них є проблеми фінансового характеру. 
 
Отже за сприяння Харківського міського голови  родина була відправлена у соціальне помешкання до Дергачів. Також, говорить віце-мер,в процесі вирішення проблеми Іликів виявилося, що В’ячеслав перебуває на квартирній черзі у Харкові, як дитина-сирота, з 2009 року.
 
Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови 
 
Тому, я думаю, є сенс зайнятися йому і цим питанням, будемо просити записати його на прийом до Геннадія Адольфовича. Все, що можливо було вирішити – вирішили.