Минздрав – онлайн. Ведомство продолжает проект “Спроси у врача”

11.09.2019 12:51   -
Автор:
МОЗ України продовжує відповідати на питання про здоров’я у рамках формату “Запитай у лікаря”, з онлайн трансляцією на офіційній сторінці відомства у соцмережах. І все для того, аби обговорити з пацієнтами найактуальніші проблеми. Так вже піднімали теми жіночого здоров"я, профілактики інфаркту та важливості консультацій з кардіологом, а ще стосовно необхідності проведення вакцінації, а також питання психічних розладів, посттравматичниих стресових станів та депресій, що сьогодні як ніколи на часі.  
 
Людина може розуміти, що в неї є певні проблеми з психічним здоров’ям, і навіть бути готовою звернутись до лікаря, але має страх, що подумає суспільство. Лікарі повинні дати людям інформацію, що психічні розлади – це такі ж розлади як виразкова хвороба чи пневмонія, і за допомогою треба звертатися тоді, коли ця потреба виникає. 
 
Ось так напряму і спілкуються лікарі та пацієнти. І вже 12 вересня в ефірі ще одна актуальна тема, присвячена здоров’ю ендокринної системи.
 
Чи дійсно треба їсти йодовану сіль? Що впливає на здоров’я щитоподібної залози? Які методи профілактики діабету? На ці та інші питання пацієнтів відповідатиме експерт МОЗ України з питань ендокринології. Пишіть свої запитання, а лікар відповість на них у прямому ефірі. 
 
Натомість чиновники наголошують, що все ж таки будь-які консультації щодо стану здоров’я насамперед треба отримувати у лікаря, з яким підписано декларацію. А онлайн трансляція – це лише додаткова можливість дізнатися у профільних фахівців відповідь на ті чи інші питання.