Ліквідація бюро технічної інвентеризації

27.02.2013 20:30   -
Автор:

Законодавчі зміни у реєстрації майна стали для деяких депутатів приводом для власного піару.

Щоправда городяни до закликів пана Лесика не приєдналися. Після депутат направився до сесійної зали і там виступив з власною думкою.

Андрій Лесик депутат Харківської міської ради

-На сегодняшний день рынок недвижимости оказался просто парализован, отличная по мнению многих реформа потерпела крах и на сегодня требуется срочное наведение порядка в этой сфере.

Така позиція – безвідповідальна, вважає мер міста Геннадій Кернес. Одні гасла. Ніяких конструктивних пропозицій. Замість працювати над удосконаленням процесу оформлення документів – суцільні розмови. А проблема накопичувалася роками. Функцію реєструвати право на нерухоме майно БТІ отримали у дві тисячі четвертому, але за цей час черги як були, так і залишалися. Тож логічним кроком законодавців стала реорганізація цієї структури.

Геннадій Кернес Харківській міській голова

-Харьковский городской совет работает в этом отношении, и на территории города Харькова система регистрации работает сегодня лучше всех в стране. пока есть проблемы, но мы их решаем. Дополнительно хочу сказать, что я принял решение, дал поручение обеспечить здание горБТИ дополнительное помещение для принятия документов для регистрации. Это процесс, но назад, как я понимаю, дороги не будет, потому что должна быть одна должна быть служба регистрационная.

Черги виникають через недостатню поінформованість городян, впевнений мер. За законом оформлювати у реєстраційній службі необхідно тільки первинну реєстрацію нерухомості або землі. Інші питання – вторинної реєстрації вирішуються через нотаріуса. Але люди цього не знають і приходять у реєстраційну службу за вирішанням всіх питань.

Олег Дробот начальник реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції

-На сегодняшний день за два неполных месяца работы мы приняли 4648 заявлений в работу, из которых 1600 в январе и обратите внимание на прогрессию – более 3 тысяч в феврале. Мы не отказали ни одному человеку, мы не отказались от решения ни одной технической проблемы, которая возникла со сложностями нового законодательства, мы нашли ответы на все вопросы, те вопросы, с которыми столкнулась вся страна, может быть не все ещё эти вопросы решили, но город Харьков в этом вопросе не стоит.

Для того, щоб допомогти харків'янам розібратися з новими правилами реєстрації майна, мер дав доручення регулярно проводити роз'яснювальну роботу з громадою та надрукувати довідник. Він міститиме не тільки адреси та телефонні номери відповідних служб, а й відповіді на питання, що найбільш часто виникають під час оформлення документів на право власності.

Анастасія Полякова