Ковід не зник. МОЗ попереджає про осінню хвилю захворювань (відео)

09.09.2022 18:08   -

Війна. Всі інші новини відходять на другий план і хвилюють не так гостро. Та все ж таки лікарі попереджають про початок в Україні осінньої хвилі COVID-19. Наразі спостерігається зростання захворюваності серед населення.

За словами головного санітарного лікаря України, вже третій рік поспіль у вересні фіксується підвищення рівня захворюваності, який спадає в березні-квітні або ж на початку травня.

ІГОР КУЗІН ГОЛОВНИЙ САНІТАРНИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ
Відтепер ми будемо публікувати основні цифри за тиждень, що минув. Це пов’язано із початком зростання кількості виявлених випадків захворювання та важливістю підготовки до нового епідемічного сезону.
Зараз вже більше лабораторій включаються в процес діагностики, і ми фіксуємо зростання по кількості тестувань від тижня до тижня майже на 10-15%.

Однак, як зауважив Кузін, ключовим є показник саме госпіталізації.

Якщо раніше фіксували в середньому менше тисячі госпіталізацій на тиждень, то останнім часом цифра почала зростати.

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ
За минулий тиждень госпіталізовано – 3 868 осіб,
летальних випадків – 44,
одужало – 7 964 особи.

Але ця кількість не є настільки критичною, щоб система охорони здоров’я не впоралася.

ІГОР КУЗІН ГОЛОВНИЙ САНІТАРНИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ
У нас є приблизні розрахункові дані по тому, яким чином буде рухатися хвиля, якихось особливостей чи негативних прогнозів ми поки що не бачимо.

Але в МОЗ нагадують про необхідність захистити себе перед традиційним зростанням кількості випадків захворювання. Адже вакцинація – це єдиний ефективний спосіб зменшити ризики госпіталізації та смерті внаслідок коронавірусної хвороби.