Киев-Харьков- Довжанский

07.07.2012 22:28   -
Автор:

Київ-Харків-Довжанський. Щодня тут проїзджають тисячі автівок на великій швидкості. Тільки от такою зручною ця магістраль була не завжди.  

Наталія Волик, мешканка міста Валки:

-Ой, здесь и стоять нельзя было – здесь были сплошные ямы кругом, ни пройти, ни проехать

Рік тому тут розпочали ремонт. Поклали новий шар асфальту, дорогу розширили до дванадцяти метрів. Тепер вона відповідає європейським стандартам.

Валентина Холод, мешканка міста Валки:

-Хорошо то, что сейчас ровная дорога, хорошая, приятно, что в городе Валки, таком маленьком, есть такая хорошая дорога и люди, которые здесь работали – они работали и днём и ночью, трудились со всех сил – это точно.

Зробили розмітку, поставили майже чотириста дорожніх знаків. Якість покриття така, що тепер водіям не треба скидати швидкість перед черговою ямою. Та водночас це створює деякі складності для пішоходів.

Наталія, мешканка Валок:

-Движение быстрее стало, опасно же, потому что всё равно нарушают же.

Валентина Холод, мешканка Валок:

-Некоторые машины разгоняются, а тут переход в школу, конечно хорошо было бы, чтоб для школы был другой переход, более безопасный.

Анастасія Полякова ,кореспондент:

-Жвавий рух автівок не перешкоджатиме пересуванню пішоходів. Аби унебезпечити перетинання дороги дітьми перед школою імені Масельського у Валках збудують надземний перехід.

Коштує такий захід безпеки десять мільйонів. Проект вже розробили і металеві конструкції підготують найближчим часом. Планують встигнути до осені. Встановлять перехід не тільки поблизу школи, а й поблизу автовокзалу. Про безпеку пішоходів подбали не лише в місті, а й по всій магістралі. Встановили огородження, колесовідбійники, аби місцеві не перетинали шлях в неналежному місці. Є, де й відпочити. Вздовж траси облаштувати чотири спецмісця. З альтанками, лавами та смітниками. Шляховики обіцяють повернутися на цю дорогу у дві тисячі чотирнадцятому та покласти другий прошарок асфальту. Та цією магістраллю роботи на цей рік не закінчуються. Вже наступного тижня ремонтну техніку виведуть на дорогу у напрямку Донецька. Тут за день проїзжає чимало вантажівок, що прямують до Росії та до різних міст України.    

Нікола, дальнобійник із Сербії:

-Неудобно, очень плохая.

Геннадій, дальнобійник:

-Приходится нарушать, пересекать сплошную, чтоб объехать эти ямы, бывают и ДТП из-за таких ям.

Григорій ,дальнобійник:

-Гробится машина процентов на двадцать – єто от плохих дорог, даже если не больше.

За планами, у бік Донецька відремонтують сто тридцять кілометрів полотна. Покладуть два шари асфальту, встановлять бордюри, проведуть благоустрій навколо. Закінчити обіцяють до осені. Загалом на ремонт доріг область отримала з державного гаманця понад сто мільйонів гривень на цей рік. Тому у планах шляховиків – поточний ремонт шляхів на Печеніги та Старий Салтів до пропускного пункту Плетенівка. Ремонутватимуть дороги і у Харкові. На це з цих державних грошей на оновлення шляхів Першої столиці передбачено понад шістдесят мільйонів гривень.