В Харькове отпраздновали Ивана Купала

07.07.2012 22:34   -
Автор:

На галявині неподалік від  Саржиного Яру зібралось чимало людей. Близько тисячі харків’ян прийшли сюди, щоб відзначити свято Івана купала. За традицією дівчата плетуть вінки, щоб потім дізнатися чи стануть заміжні чи ні.

Катерина:

-Плету венок для своей подруге следующий будет мой. Уже прихожу сюда третий год Мне нравится, позитивно, хотя никого не знаю чувствую себя уютно среди посторонних людей. Очень нравится.

Міла:

-Плести його навчила бабуся ще в дитинстві. А плести його щоб пустити по воді, по традиції давній. Щоб узнати де там мій коханий все таки.

Ольга:

-Это праздник любви, сюда приходят если не искать то укреплять свои отношения.

Спланованої програми не було – та свято таки вийшло. Для присутніх виступають різні гурти. Щоправда, хоч свято етнічне -  співали пісні не народні.

Катерина Галат ,організатор:

-Это стихийное мероприятие абсолютно. Нам кажется что именно так как оно отмечается, происходили народные гуляния.

Та про народні традиції тут все ж не забули – сплели вінки і стали ворожити на судженого. Гуртом спустилися до струмка і пустити вінки вздовж річки.

-Пускают венки на воду.

Інша ж народна традиція – стрибки через вогонь. За легендою той, хто хоче знайти свою половину має перестрибнути полум"я. Закохані ж, якщо стрибнуть, взявшись за руки, будуть вважатися обвінчаними.

Олена Новікова, організатор:

-Вы знаете да, сбылосьь считается, что если с любимым прыгнуть за руку через костер на Ивана Купала то выйдет в этом году за него замуж. У меня так и получилось. Сидит мой муж который в прошлом году носил меня через костер.

Але не всі тут стрибали заради кохання. Дехто просто хотів випробувати себе, або продемонструвати свою хоробрість.

Марк:

-Думаю ну мне же нужна же девушка, ну как ни показать себе перед девушкой

Ірина та Максим:

-Супер вообще. Мы первый раз приехали. Просто захотелось прыгнуть. Все отлично, праздник такой, я не знаю атмосфера суперская.