Художник-двірник: колоритні малюнки прикрашають Харків (відео)

31.07.2023 18:29   -

Мікрорайон Горизонт. Околиця Індустріального району. В одному із дворів у цьому році створили таку собі яскраву зону: малюнки витримані в українському стилі, а сам автор –  художник та двірник. Олександр Молчанов із місцевої дільниці КП “Харківблагоустрій”, і окрім прибирання займається ще і творчим облаштуванням дворів. Автор малює власноруч та одразу фарбами. Каже, займається цим не перший рік, але у цьому та минулому році такі малюнки стали особливо цінуватись.

ОЛЕКСАНДР МОЛЧАНОВ ДВІРНИК КП “ХАРКІВБЛАГОУСТРІЙ”
Вот такую дверь там допустим расписать – дня два-три, это чуть подольше. Сразу краской. Я в одном районе работал, штук 50 наверное сделал, а дворники просто их раскрашивали. Я делал какой-то рисунок, они его раскрашивали и так вполне нормально, все умеют, все в детстве расписывали.

Малюнки, каже Олександр Степанович, були вже у нього в голові. Одразу знав, що саме хоче намалювати. Тим паче що, розповідає, має неабиякий досвід малювання у різних стилях.

ОЛЕКСАНДР МОЛЧАНОВ ДВІРНИК КП “ХАРКІВБЛАГОУСТРІЙ”
Таких казачков я перерисовал тысячи, библию детскую перерисовал. Там вот столько рисунков, тоже раз 5 наверное всю. Потом лаковыми миниатюрами занимался, как в палехе. У меня был учитель неплохой, мой товарищ. Потом зрение хуже стало и я перешел на живопись: портреты, пейзажи, урбанистические пейзажи, натюрморты и такое было, да.

Малював, каже Олександр Степанович, поступово та в одному стилі – головний акцент саме на квіти. Адже для кожного двору вибирають різну тематику, що неповторна

ОЛЕКСАНДР МОЛЧАНОВ ДВІРНИК КП “ХАРКІВБЛАГОУСТРІЙ”
Это делается обычной краской, какой стены расписывают. Мне нужно было просто приноровится. Обычно я работал гуашью, маслом. Вот, а такой краской я ничего не рисовал. Понять материал, вот видите, можно тоже смотреть по работам, где-то я начал неказисто, там лучше, там лучше,там лучше.  А потом весь двор обошел, что-то там подвел, что-то подправил.

У профільному підприємстві розповідають, чоловік виконав неабиякий пласт робіт та має популярність серед місцевих.

ЮЛІЯ КРИВОРУЧКО НАЧАЛЬНИК ДІЛЬНИЦІ №6 ІНДУСТРІАЛЬНОГО РАЙОНУ КП “ХАРКІВБЛАГОУСТРІЙ”
На нашій дільниці тільки є Олександр Степанович, який займається малюнками. Ми уже не один двір розмалювали і показували. Мешканці дуже задоволені його малюнками і просять, щоб благоустроїли наступний двір.

Займаються і не менш важливою роботою щодо облаштування дворів – регулярно доглядають за квітами та деревами, а також тримають все у чистоті.

ЮЛІЯ КРИВОРУЧКО  НАЧАЛЬНИК ДІЛЬНИЦІ №6 ІНДУСТРІАЛЬНОГО РАЙОНУ КП “ХАРКІВБЛАГОУСТРІЙ”
В цьому дворі двірниками дільниці №6 Індустріального району була проведена велика робота. Були висаджені газони, розфарбовані вхідні групи, всі гаражі, були зроблені клумби. Кроніровка дерев була проведена обрізка кущів. Также занимаемся регулярно проливом, прополкою.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Серед робіт Олександра Степановича, є і ті, що намальовані ще до війни та  радують місцевих вже кілька років. Ось наприклад у цьому дворі тематика “Космос”. Автор пояснює, звичайні малюнки біля під’їздів завершуються швидко, а ось такі стіни – займають більше часу в роботі. Кілька тижнів.

ОЛЕКСАНДР МОЛЧАНОВ ДВІРНИК КП “ХАРКІВБЛАГОУСТРІЙ”
Пользовался водоэмульсионкой и красителями. Держатся уже года три наверное. Неплохо по-моему. Там от фантазии больше зависит. Там нарисовал, что-то видится в голове. Какой-то опыт был, что-то рисовал когда-то. Мне приходилось носить козёл большой и чтобы достать как нарисовать. Где не доставал, я кисточку привязывал и уже шестом. Вот особенно там на глазок.

Такі розмальовані придомові території візьмуть участь у міському конкурсі “Найкращий двір”, де серед учасників із усіх 9-ти районів мегаполіса в кінці року обиратимуть трьох переможців. Автори отримають грамоту та грошову премію, в залежності від того, яке місце отримає та чи інша дільниця.

ОСТАННІ НОВИНИ