Іноземні партнери надають Харкову вагому допомогу

10.05.2024 10:05   -
Іноземні партнери надають Харкову вагому допомогу, - Терехов

Міжнародні банки, фінансові установи та інвестори роблять вагомий внесок у відбудову та розвиток Харкова, попри виклики, які постають перед містом в умовах повномасштабного вторгнення.

Про це за підсумками Другого Міжнародного саміту міст і регіонів, що напередодні пройшов у Києві, журналістам заявив Харківський міський голова Ігор Терехов, передає Iнфосiтi.

За його словами, з лютого 2022 року жоден проєкт з іноземними партнерами не був скасований.

«Були деякі відтермінування. Але зараз ми, зокрема, починаємо будівництво двох станцій метрополітену та закупівлю рухомого складу. Крім того, під час війни один з європейських банків надав Харкову кредит у розмірі 25 млн євро на закупівлю електробусів. Маємо також домовленості з Німеччиною, яка допоможе нам у відновленні енергетичної галузі», – розповів очільник міста.

Ігор Терехов зазначив, що пріоритетним питанням зараз є домовленості з міжнародними організаціями про підтримку енергетичної інфраструктури. Так, Харків уже має домовленості щодо поставок когенераційного обладнання, яке допоможе створити децентралізовану систему електропостачання та опалення. Ці кроки допоможуть місту успішно пройти наступний опалювальний сезон.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ