У Харкові в ряді будинків замінять всю систему опаленння (відео)

31.07.2023 22:13   -

Харків, Основ’янський район. Цей багатоквартирний будинок цьогоріч потрапив до списку тих, де міські служби повністю замінили всю систему опалення. Бо цього, кажуть спеціалісти, вже вимагав стан комунікацій. 

ВІТАЛІЙ ЄМЕЛЬЯНОВ МЕШКАНЕЦЬ БУДИНКУ
Вот провели стояки с чердака, провели сюда новые пластиковые трубы. Смотрите. Краны поставили новые. Видите? До войны отапливались, но было прохладно. Потому, что трубы все старые. С чердака шел холод. Окна старые. Во время войны, когда прерывалось отопление, восстанавливали быстро. Там сутки, пока запускали, все старое, 70 лет дому. Трубы старые, прорыв был.

Комунікації замінили не лише в квартирах жителів будинку, а й на горищі, та в підвалі. В під’їзді встановили батареї. Виконані роботи, кажуть на ХТМ, суттєво повинні вплинути на якість опалення.

ОЛЕКСАНДР ГАНЖЕНКО ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА ТЕХНІЧНОГО З ВБС ТА ЗВЕРНЕНЬ ГРОМАДЯН КП «ХТМ»
На цьому будинку є велика кількість звернень громадян на неякісну послугу теплопостачання. В зв’язку з цим вирішили на ньому зробити капітальний ремонт по теплопостачанню. Замінили десь більш кілометра труб. Замінили на техповерсі. В техпідпіллі і в квартирах всі трубопроводи теж замінено. Замінили на пластикові, які більш служать. Років до 50. Має добру проводимість води всередині.

А, щоб попередити аварійні ситуації із можливими залиттями, кажуть на ХТМ, і, головне, щоб бути готовими до сценаріїв, коли через ворожі обстріли потрібно наново перезапускати всю систему опалення, у більш ніж 300-та міських будинках служби відремонтували мережі на технічних поверхах. Щодо такого повноцінного капремонту, як ось в цьому будинку, то цьогоріч його планують виконати ще в 14-ти багатоповерхівках. 

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Плани щодо такої роботи з повного відновлення систем опалення всього будинку, підкреслив міський голова, серйозні. І їх будуть поступово реалізовувати.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Я хочу подякувати ХТМ, які взялись за внутрішньо будинкові мережі. Сьогодні ми бачимо ефект від цієї роботи. Бо ми плануємо 100 домів, які будуть оснащені з врахуванням енергозберігаючих технологій. Це перш за все дасть змогу пройти зимовий сезон на досить високому рівні. Бо ті труби, які були, їм десь по 60 років і вони були забиті, і було дуже багато скарг на те, що нема тепла у квартирах. Зараз ця проблема, я так маю надію буде вирішена. Крім цього, це економія енергоносіїв і для ХТМ і для людей. Тому це перший, але дуже важливий крок. Тому що потрібно змінювати усю систему теплопостачання на більш енергозберігаючу, бо ми повинні економити кошти.

ОСТАННІ НОВИНИ