Как защититься от осенней простуды: советы врачей

26.09.2016 14:18   -
Автор:
Щит і зброя всього організму. Так лікарі називають імунітет. І до холодів кажуть, його треба готувати – зміцнювати та лагодити.
 
Валентина Нагорна лікар загальної практики 
 
Во-первых, санация каких-то больных зубов, очагов инфекции, которые у вас присутствуют. Потому, что все это ослабляет иммунитет. Человек более подвержен вторжению вирусов и бактерий.
 
Допоможе зміцнити імунітет також здоровий сон та правильне, насичене вітамінами харчування. Лікарі радять поласувати останніми сезонними фруктами та овочами і звернути увагу на фітосуміші.
 
Валентина Нагорна лікар загальної практики 
 
Мята, липа, листья малины, все это способствует укреплению иммунитета. Всем известный "китайский лимонник" элеутерококк, женьшень. Эти травы можно покупать в аптеках спиртовые, капать по пятнадцать капель три раза в день для укрепления иммунитета. Однако, предупреждаю, это если нет проблем с артериальным давлением, артериальной гипертензией, сердечно-сосудистыми заболеваниями. 
 
Крім того, лікарі зазначають: холоднеча – не привід сидіти вдома. Сорокахвилинний моціон – щоденна норма для здорової людини. При цьому, виходячи на вулицю, слід скористатись оксоліновою маззю – вона захистить від небезпечних вірусів. Не варто і закупорювати вікна в будинку – повітря, що застоялось – ідеальна середа для розмноження хвороботворних бактерій.