Юлия Светличная поздравила ученых Харьковщины с профессиональным праздником

17.05.2019 14:21   -
Автор:
Юлія Світлична привітала науковців Харківщини з професійним святом. Вітаючи учасників заходу, губернатор відзначила особливе місце харківських вчених у розвитку науки в Україні і наголосила на необхідності міцної державної підтримки галузі.
 
Юлія Світлична голова Харківської облдержадміністрації
 
Я взагалі вважаю, що інноваційне оновлення господарсько-промислового комплексу є магістральним напрямком для підвищення конкурентноспроможності регіону і в цілому держави. І звичайно інтеграція у європейский економічний простір. Ми намагаємося на регіональному рівні підтримувати науковців. Створюємо окремі майданчики для того, щоб сенергувати енергію всіх вузів та наукових установ. Звичайно, налагоджуємо зв'язки і з іншими країнами,  а також запроваждуємо новітні освітні програми для того, щоб наші науковці мали можливість розвиватися та інтегрувати свої ідеї у життя. 
 
Голова Північно-Східного наукового центру Національної академії наук України і Міністерства освіти і науки України Володимир Семиноженко, звертаючись до колег, підкреслив, що наука формує технологічний і гуманітарно-цивілізаційний простір країни та є запорукою сучасної розвинутої європейської держави.
 
Володимир Семиноженко голова Північно-Східного наукового центру Національної академії наук України і Міністерства освіти і науки України 
 
Україна має бути науковою країною. І Харків повинен стати лідером такої країни – як провідний науковий центр, який формує та забезпечує потенціал нашої конкурентоздатності. В нас для цього є всі умови. Є розуміння та підтримка з боку голови області Юлії Світличної, яка розуміє науковців і сприяє вирішенню їхніх проблем. і ми за це вдячні Юлії Олександрівні. 
 
Під час заходу були відзначені провідні та молоді науковці області, кращі студенти харківських вишів. Вони отримали відзнаки облдержадміністрації та Національної академії наук України.