Ігор Терехов зустрівся з колективом національного педагогічного університету

12.10.2020 11:05   -
Автор:

Теперішня ситуація та майбутнє Харкова – одне із ключових питань діалогу між першим заступником Харківського міського голови Ігорем Тереховим та співробітниками національного педагогічного університету. Під час зустрічі сторони обговорили плани стосовно подальшого розвитку міста, інфраструктурні проекти та закріплення іміджу Першої Столиці. Також підіймались питання житлово-комунальної сфери та безпеки містян.

Олена Маленко доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри українознавства та лінгводидактики

 Це дуже гарна така стратегія і тактика – говорити з людьми і дізнаватися, що їх хвилює. Тим паче, що перед тим, декілька років тому, у нас уже була зустріч з нашим мером. Ми звернулися до нього з нашими заявками. І я хочу сказати, що все було.

Освітяни також відзначають і результати роботи команди міськради. Стрімкий розвиток Харкова, як успішного міста, відмічають науковці, помітний вже не перший рік.

Юрій Бойчук в.о. ректора Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди

Розвивається, можна сказати, надзвичайно високими темпами. Нам дуже приємно. мені здається, що на сьогоднішній день – це європейське місто. Звичайно багато треба докладати зусиль харків'ян. Я думаю всі розуміють це, розуміють те, що сьогодні відбувається в нашому місті. Воно комфортне, воно красиве.  І це стосується не тільки естетики, а і зручності .

Тетяна Довженко доктор педагогічних наук, професор, декан факультету педагогічного навчання

Харків – це одне із кращих міст, я вважаю, України. І взагалі ми можемо претендувати на краще місто в Європі. Наше місто чисте. Такої чистоти я не бачила в жодному місті нашої України і закордоном також. Розвиток міста відбувається і це ми бачимо. Те, наскільки місто розвивається, наскільки воно привабливе для нас, наскільки воно зручне,комфортне для нашого проживання . Ми бачимо це переваги – і я вважаю, що сьогодні це найкраще місто.

Всі питання, що турбують освітян, зазначає Ігор Терехов, взяті на опрацювання.

Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови

Самый главный вывод это встречи, что мы работаем вместе. Мы работаем вместе в плане подготовки учителей. Для нас очень важно, и в городе Харькове и в Харьковской области готовить профессиональных преподавателей.  И сегодня педагогический университет  нам может предоставить такую услугу. Мы обговорили то, что мы можем сегодня совместно готовить учителей. Давать так называемый муниципальный заказ, давать так называемый областной заказ и для нас будут готовить кадры, которые потом будут учить наших детей.

Тим паче, що у планах міськради, додає перший віце-мер, залучати спеціалістів Харківського національного педагогічного університету до створення та реалізації Кремнієвої долини у місті.

Ігор Терехов перший заступник Харківського міського голови

 То, что касается Кремниевой долины  – это очень серьезный проект. Это проект будущего. И конечно выпускники и студенты педагогического университета смогут принимать участие и мы заинтересованы в том, чтобы они принимали участие и в создании Кремниевой долины. И в дальнейшей реализации этого проекта. Здесь, действительно, очень грамотные, очень интересные специалисты, которые здесь готовятся. И я уверен, что это будущее города Харькова и что это будущее Харьковской области.