Як у Харкові відзначили Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку (відео)

06.04.2023 18:50   -

6 квітня у світі щорічно відзначають Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку. Урочистості з нагоди цього свята підготували й в Харкові. Та починається захід не із традиційних подяк і нагороджень, а зі звернення демократичних країн світу щодо заборони на участь російських та білоруських спортсменів в Олімпійських і Азійських іграх.

На заході нагадують: наприкінці лютого на позачерговій сесії міськради депутати ухвалили звернення до міжнародних організацій та міст-партнерів Харкова. У ньому закликали висловити рішучу негативну позицію Міжнародному та Національним олімпійським комітетам світу, а також – спортивним федераціям щодо участі рф і Білорусі в таких змаганнях.

ВАЛЕРІЙ БИЧКОВ СПІВЗАСНОВНИК ГО «ЦЕНТР ВУЛИЧНИХ КУЛЬТУР»
Я думаю, що представляти на Олімпійських іграх країни, які нападають на твою країну, – це дійсно неправильно. І це не може до тих пір, поки не завершиться війна і стабілізується ситуація в нашій країні.

Мер Ігор Терехов каже: чимало харківських чемпіонів наразі боронять кордони нашої держави або займаються волонтерством. Вдосталь і тих, хто надійно тримає спортивний фронт, прославляє рідне місто далеко за межами України.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Особливі слова вдячності тренерам, які надихають наших спортсменів. Ми обов’язково переможемо. І після нашої перемоги, я впевнений, місто Харків буде спортивною столицею України. Я впевнений, що ми разом будемо досягати нових спортивних успіхів. Хочу побажати Вам міцного здоров’я, успіхів і все буде Україна. Слава Україні!

Харків’яни, які підтримують розвиток спорту в Харкові в умовах війни, отримали пам’ятні дипломи та подяки.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Та й гості свята підготували невеликий подарунок.

Ігор Олександрович, ми впевнені, що спортсмени Харкова до тих своїх досягнень – 55 золотих і срібних медалей – принесуть нові здобутки та черговій Олімпіаді, яка пройде, ми впевнені, без агресорів, які псують нам життя. Маємо нагоду разом із олімпійцями передати. Цю пам’ятну медаль Олімпійських ігор Токіо-2020, де харківські спортсмени принесли 11 бронзових нагород у скарбницю нашого міста Харкова.

Учасники заходу діляться: такі зустрічі неабияк згуртовують, підіймають дух і заряджають на нові перемоги.

АНДРІЙ СЕВРЮКОВ КЕРІВНИК СПОРТИВНОГО ГУРТКА З КІКБОКСИНГУ «ПЕРЕМОГА»
Дуже такий тренд спортивний є в місті Харкові. І ми маємо його підтримувати. Навіть, попри військовий стан і такі важкі часи. Харків є Харків. Це така особлива каста людей в Україні. Харків незламний і ми пишаємося ним.

Директор департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Олександр Власенко каже: харків’яни вже готуються до участі в Олімпійських іграх і мають для цього неабиякі шанси.

ОЛЕКСАНДР ВЛАСЕНКО ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ У СПРАВАХ СІМ`Ї, МОЛОДІ ТА СПОРТУ ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКРАДИ
У нас дуже багато наших спортсменів будуть проходити відбір на олімпійські ліцензії. Всіляко ми їм допомагаємо – міськрада на черговій сесії прийняла рішення щодо виділення коштів на підготовку спортсменів-олімпійців, тому що потрібно підтримувати наших спортсменів.

ОСТАННІ НОВИНИ:

ОСТАННІ НОВИНИ